Háztartás

3 bevált módszer darazsak ellen!

Ha megjelennek a darazsak az otthonunkban, vagy a környékén, akkor mindenképp el kell őket távolítani. Ezt sose végezzük mi, minden esetben forduljunk szakemberhez, a darazsak ugyanis mindig a fészküket védik, nem a királynőt, mint a méhek.

Vagyis a királynő eltávolítása ebben az esetben nem célravezető módszer. Ha a fészek közelébe megyünk, meg fognak támadni minket, ezért jobb, ha szakemberre bízzuk a feladatot.

A megelőzés érdekében mi is sokat tehetünk, és ha eltávolította a szakember ezeket a veszélyes rovarokat, megakadályozhatjuk, hogy ne térjenek vissza. Persze egyik megoldás sem tökéletes, nem garantál teljes darázsmentességet, de jó eséllyel nem fognak visszatérni a kerti időtöltést megkeserítő, szemtelen rovarok.

Használj illóolaj keveréket!

Az egyik módszer, ami segíthet, ha olyan olajkeveréket készítünk, ami távol tartja a darazsakat. Bizonyos illóolajok a darazsak számára elviselhetetlenek, mint például a szegfűszegcitromfűmuskátli olajkeverék. Ezt a keveréket némi szappanos vízzel töltött szórófejes palackba tedd, és fújd be a potenciális helyeket. Ahol már egyszer volt darázsfészek, ott mindenképp fújd be.

Ültess mentát a kertbe!

A menta egyszerűen nevelhető fűszer- és gyógynövény, melyet dísznövényként, valamint fűszernövényként történő felhasználása miatt is érdemes a kertbe ültetni. Egy kutatás szerint ez a remek növény a darazsak ellen is alkalmazható. Ha a kert kritikus részeire ültetsz néhány tövet, távol tarthatod őket!

Helyezz ki saját készítésű darázscsapdát!

Darázscsapdát is készíthetsz műanyag palackból, ez egy meglehetősen olcsó és jól működő megoldás. Egy kétliteres flakonra lesz szükség, melyet a tetejénél vágj félbe. A felső részét fordítsd meg, és tedd az alsó részére. A palack aljába kerüljön cukros víz, ami csábító lesz a darazsak számára, amelyek így belerepülnek a palackba, de kijönni már nem tudnak majd.

Kép forrása: Pixabay.com


Friss cikkek innen:Háztartás

Comments are closed.