Támogatott tartalom

3 dolog, amit egy platós kisteherautó nyújthat

A súlyos vagy méretes rakomány elszállítása bizony feladhatja a leckét bizonyos esetekben, hiszen egy teherautó használata nem feltétlenül megoldható minden esetben és nem is jelenthet minden téren praktikus megoldást. Egy platós kisteherautó viszont sok esetben megbirkózik a hasonló feladatokkal. Lássuk, mit is jelent ez pontosan!

1. Komoly teherbírás

Kis méretei ellenére a platós kisteherautó igen komoly előnyökkel bír. Hiszen egyrészt bizonyos modellek ugyanis akár 1440 kg hasznos teherrel is elbírnak, ráadásul akkor is nagyon praktikusak ha éppen nagy méretű raktérre van szükség. Hiszen a plató sík és szabályos felülete mindössze 79 cm-re található a talajtól, amely akár 4 euró raklap elhelyezésére is alkalmas.

Mindezeken felül a nehéz és kiálló terhek sem jelentenek problémát egy ilyen autó esetében. A raktérhez való könnyű hozzáférés és a praktikus rögzítőrendszerek egyszerűvé és biztonságossá teszik a szállítást.

2. Egy plató, ahol mindennek van helye

platós kisteherautó

Az egyik nagy előnye ezeknek a platóknak, hogy az alumínium lehajtható oldalfalak megkönnyítik a le-és felpakolást, ugyanis három oldalról nyitható 40 cm magas alumíniumötvözetről van szó. A rakterület és a rugalmas platóméret pedig a kisebb és nagyobb méretű dolgok egyik pontból a másikba való szállítását egyaránt segíti.

A választott tengelytávtól és a szállítási igényektől függően választhat standard vagy extra hosszú platóméretet is. A platós kisteherautó kínálatban négy különböző járműépítmény is található, amely a rövid vagy hosszú tengelytávú változatokat szimpla vagy dupla hátsó kerekekkel kombinálja.

3. A motorteljesítmény sem utolsó szempont

A platós kisteherautók lelke az 1500 köbcentis, négyhengeres, kéttengelyes, elektronikus befecskendezésű motor teljesítményét jelentik. Ez pedig short és rövid, illetve hosszú hatótávú változatban kapható a feladat jellegétől függően.

A fentieket látva pedig nem kérdés, hogy vannak olyan vállalkozások és munkakörök, amelyek esetében nagyon jó szolgálatot tehet egy ilyen platós kisteherautó a mindennapok során. Ez megalapozza a hatékony, precíz és fáradtságmentes munkavégzést.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.