Kert

3 elbűvölő kúszónövény a kertbe és a balkonra

A kúszónövények remek választást jelentenek, ha szeretnéd feldobni a kertedet vagy a balkonodat. Ezek a növények nemcsak szépek, hanem praktikusak is, hiszen árnyékot adnak, takarják a falakat, és vonzzák a hasznos rovarokat.

Ebben a cikkben három kúszónövényt mutatunk be, amelyek gyönyörű virágokat hoznak. Olvass tovább, ha kíváncsi vagy rá, hogy melyek ezek növények!

Golgotavirág

golgotavirág

Kép forrása: Pixabay.com

Ha egy olyan dísznövényt keresel, ami azonnal elvarázsol a szépségével, akkor a golgotavirág (Passiflora) tökéletes választás a számodra. Eredeti élőhelyén a trópusi erdők lakója, ahol színpompás és illatos virágokkal díszíti a fákat. Különleges virágai szinte olyanok, mint egy műalkotás.

A golgotavirág gondozása nem túl nehéz, csak néhány dolgot kell szem előtt tartani. A megfelelő fejlődéshez és gazdag virágzáshoz, fényre, rendszeres öntözésre és elegendő tápanyagra van szüksége. A téli hónapokban teleltetést igényel, ilyenkor hűvös helyen kell tartani.

Bougainvillea

bougainvillea

Kép forrása: Pexels.com

A murvafürt (Bougainvillea) Brazíliából indult hódító útjára, ma már sok mediterrán országban is elvarázsolja az embereket. Ez a páratlanul szép dísznövény, nem a virágai miatt olyan lenyűgöző, hanem a szivárvány minden színében pompázó fellevelei miatt, amelyek körülölelik a kicsi és fehér valódi virágokat.

A bougainvillea egy igazi napimádó növény, amely akkor virágzik a legszebben, ha sok fényt kap. Gondozása nem különösebben nehéz, de érdemes figyelni a rendszeres körültekintő öntözésre és tápozásra, valamint a metszésre is. Hazai körülmények között teleltetést igényel, ezért célszerű dézsában nevelni.

Kúszó hortenzia

kúszó hortenzia

Kép forrása: Pixabay.com

A kúszó hortenzia (Hydrangea petiolaris) egy csodálatos kúszónövény, amely a hortenziafélék családjába tartozik. Japán, Korea és Szibéria erdeiben őshonos. Különlegessége, hogy a jól ismert kerti hortenziától eltérően, nem bokrosan növekszik, hanem léggyökerei segítségével felkapaszkodik a falakra, kerítésekre vagy lugasokra.

A kúszó hortenzia káprázatos fehér színű, illatos virágaiban a nyár folyamán gyönyörködhetünk. Ültetési helyéül napos, világos vagy félárnyékos helyet válasszunk, nyirkos, tápanyagban gazdag talajba ültessük.

Bízunk benne, hogy érdekesnek találtad ezt a cikket. Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel is!

Képek forrása: Pixabay.com; Pexels.com


Friss cikkek innen:Kert

Comments are closed.