Lakberendezés

3 lakberendezési tipp, amivel kényelmesebbé teheted a babavárás időszakát

Bizony nem is sejti az ember, milyen nagy elhatározás és elköteleződés egy gyermek érkezése, amíg nem válik aktuálissá a téma. Ez az életünket meghatározó döntés az egyik legboldogabb és legnehezebb is egyben, hiszen alapos felkészülést igényel. Ahhoz, hogy a babavárás nyugalmas és kényelmes legyen, majd az azt követő, terhesség utáni időszak is, érdemes otthonunkat is átrendezni, alkalmazkodva a gyermekvárás okozta igényekhez.

Miért fontos tudatosan készülni a babavárás során?

Ha úgy érzitek, felkészültetek, és itt az idő egy csemete érkezésére, érdemes néhány lakberendezési változtatást eszközölni a teherbeesés segítése érdekében. A folyamatos stressz ugyanis jelentősen befolyásolhatja a teherbeesést, nem is beszélve a rengeteg káros egyéb egészségügyi problémáról.

Otthonunknak rendkívül fontos szerepe van abban, hogy munka után hazaérve megpihenhessünk és nyugalomban töltsük a nap hátralévő részét, hogy felfrissülve indulhassunk neki a következő napnak.

Ha ezek a lehetőségek nem adottak számunkra, biztosak lehetünk benne, hogy a kisbaba érkezésekor sem lesz könnyebb a helyzet. Egy csecsemőnek is biztosítani kell a pihenéshez és játékhoz elkülönített helyet, hiszen ahogy cseperedik, egyre több és több térigénye lesz.

Nem is beszélve arról, hogy az első pár hónap, illetve év milyen rendkívül fárasztó időszak a szülők számára, amíg be nem áll az alvási és etetési rend. A teherbeesés segítését és a kis jövevény érkezésére való gondos felkészülést pedig érdemes minél korábban elkezdeni.

3 lakberendezési tipp, ha kényelmesebbé tennéd a babavárás időszakát

A gyermekvárás időszaka az egyik legörömtelibb és izgalommal teli életszakasz az anya és az apa számára is. Rengeteg a tennivaló, az élet és az otthon teljes átalakítása pedig rengeteg energiát és időt elvesz, emellett gyakran költséges is lehet. Ám nem szabad, hogy ezek a kihívások beárnyékolják a várandósság alatti hónapokat, hiszen nyugodttá és komfortossá kell tenni ezt az időszakot.

  1. Gondoskodj a kényelmes ülésről és fekvésről! Az első hónapok során még nem okoz különösebb nehézséget a mozgás, azonban minél nagyobb a pocak, annál kevésbé megy majd például a cipő felhúzása. Szerezz be olyan sámlit, fotelt vagy kényelmes széket, amely segítségedre lehet az öltözés vagy fürdés során, vagy ha csak megpihennél néhány percre. Nagyon fontos, hogy magad helyezd előtérbe, hiszen a te egészséged a baba egészségét is jelenti, ezért a komfortod legyen mindenek előtt.
  2. Szerezz be praktikus tároló elemeket! Törekedj arra, hogy minél kevesebb tárgy, ruha és játék legyen elöl, amit kerülgetni kell, hiszen csecsemővel a kézben ez még nagyobb kihívást jelent majd. Az ő ruháit, pelenkáit és az egyéb babaápoló készítményeket is tanácsos praktikus tárolódobozokba, kosarakba helyezni, hogy ne foglaljanak sok helyet.
  3. Cseréld le a magas, régi bútoraidat alacsonyabb és praktikusabb változatokra! Várandósan kimondottan nagy kihívást jelenthet egy-egy felső polcon lévő tárgy elérése, nem is beszélve a balesetveszélyről! Itt az ideje megszabadulni tehát a régi bútoroktól, és olyan kompakt megoldást keresni, amellyel szemmagasságban elérheted a kívánt tárgyakat. Ügyelj azonban arra, hogy jól zárható fiókok és ajtók legyenek a berendezéseken, hogy a cseperedő és kíváncsi gyermek ne rámolhassa ki olyan könnyedén azokat.

Mire figyelj kiemelten?

Bár néhány lakberendezési változtatás eszközlése elengedhetetlen a nyugodt várandósság és a még nyugodtabb terhesség utáni időszak érdekében, nem szabad túlságosan stresszelni a megoldásokon. A legfontosabb az, hogy egészségesen és nyugalomban tölthesd ezt a csodás 9 hónapot, hogy a magzat is megfelelően cseperedhessen.

Biztosan tapasztalni fogod, hogy a szülés előtti néhány hónapban az úgynevezett “fészekrakó” fázisban extrém módon rád tör az otthon teljes felforgatása. Ez egy természetes jelenség, azonban némi tudatossággal kontrollban tudod tartani. Bármilyen csábító is az ágyat egyedül elmozgatni a szoba másik felébe, inkább azt javasoljuk, semmiképp se emelj nehezet, és főleg ne kezdj neki egyedül a lakberendezési projektnek. Pihenj sokat, kerüld a stresszes helyzeteket, és csodás időszak fog várni rád!

Kép forrása: 123rf.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.