Támogatott tartalom

3 ok, hogy miért nem érdemes kényelmetlen cipőt hordanod!

Cipővásárláskor általában a megjelenésre, az árra és a funkcionalitásra koncentrálunk, és háttérbe szorítjuk a kényelem és a komfort tematikáját. Ez nagy hiba, mert a nem megfelelően megválasztott lábbeli a lábfej deformálódásához, sőt tartáshibákhoz vezethet. Vajon mi fenyegethet még egy kevésbé jól illeszkedő cipellő kapcsán, és mire kell figyelni a vásárláskor? Erről beszélgetünk!

Mik a veszélyei egy rosszul illeszkedő cipőnek?

A rosszul illeszkedő cipő nemcsak átmeneti kényelmetlenséget, hanem gyakran hosszú távú problémákat is okoz, és nemcsak a lábunkkal. Nézzük, mi történhet velünk, ha figyelmen kívül helyezzük a komfortzónánk tárgykörét! A problémák listája sajnos hosszú.

A különböző típusú lábbetegségek a felnőtt lakosság mintegy 40 százalékát érintik, és ennek az állapotnak a hibája javarészt a rosszul kiválasztott cipőket terheli. A fájdalmas horzsolások, hólyagok, bőrkeményedések, valamint egyéb degeneratív elváltozások mind napirendi ponton vannak. Ha a cipő túl nagy nyomást gyakorol a lábra, az véráramlási zavarokhoz vezethet.

A túlzott kompresszió eredményeként a lábak hipoxiás állapotba kerülhetnek, ami a vénák és artériák rendellenességeihez vezethet. A fent vázolt komplikációk mindegyike nem csupán az egészséget érinti, hanem az általános közérzetet és az önbecsülést is.

Mit tehetünk, ha már benne vagyunk a slamasztikában?

A rossz minőségű vagy rosszul illeszkedő lábbeli kényelmetlenséget jelent járás közben. Ez azonban nem a legrosszabb, ami történhet. A cipők perspektívájából felmerülő spórolási ügyletek vagy a vásárlási hanyagság sajnos súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet, amelyek podológiai beavatkozást és speciális kezeléseket, például a körömszabályozás opcióit igényelhetik.

A túl szűk és túl keskeny cipő akár a lábujjak vagy az egész láb deformálódását is kiválthatja, a csúszós talp pedig súlyos sérüléseket és csonttöréseket generálhat. A sok nő által kedvelt magassarkú viselése gyakran a medence és a gerinc helyzetének megváltozását eredményezi, ami súlyos testtartási hibákat indukál.

Vigyázz lábaidra kiváló minőségű lábbelikkel! Már kialakult probléma esetén érdemes igénybe az Unibrace körömszabályozás speciális terápiáját is, amit pedikűrösként az Excellence Hungary egyéni és csoportos képzésein is elsajátíthatsz.

Kép forrása: Depositphotos.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.