Támogatott tartalom

3 tipp a tökéletes hálószoba berendezéséhez

Ahhoz, hogy a lehető legszebb és legjobb hálószobát alakíthasd ki, csak pár alapszabályt kell betartanod. A ház ezen részénél az elsődleges cél az legyen, hogy megnyugtató atmoszférát teremts, ahol igazán jól tudod magad érezni és a pihenés sem okoz problémát.

Lássuk, hogy mire érdemes ügyelned, ha a hálót akarod berendezni.

Használj nyugtató színeket!

A nappalival, illetve a konyhával ellentétben itt nem érdemes és nem is szerencsés a falakat túlzottan élénk árnyalatra festeni. Ezek a színek bár szépek, sok esetben túl sok energiát adnak, ami nem segít az esti alvásban.

A háló színpalettája lehet hideg vagy meleg, a lényeg, hogy ne terhelje meg túlzottan az idegrendszert. Ilyen lehet a rózsaszín, a levendula, a pasztell zöld, a zsálya, de egyre több helyen találkozni a kék különféle tónusaival.

Az ágyneműhuzatok háromrészes szettben is kaphatóak, amikkel igencsak fel tudod dobni a hálót. Ha tehát túl egysíkúnak gondolod a teret, akkor nem kell mást tenni, mint színes kiegészítőket szerezni az ágyra. Az ágynemű mellett lehet szó mintás plédről, párnahuzatról, egyéb kiegészítőkről egyaránt.

Nyugodtan nézelődj és válogass kedvedre évszak szerint. Hiszen nagyon elegáns tud lenni karácsony körül egy piros vagy zöld ágyterítő, a nyári időszakban pedig valami sokkal világosabb árnyalat, így mindig változtathatod egy kicsit az életteredet.

Ne legyen se túl sok, se túl kevés a világítás

A hálószoba az otthon azon része, ahol elalvás előtt lazíthatsz. A gyors elalváshoz azonban fontos, hogy megfelelő fényforrásokat használj, amelyek erősségét esetleg állítani is tudod.

Amennyiben érzékeny vagy a reggel beszűrődő fényre, akkor érdemes olyan sötétítőt választanod, ami mellett redőny is helyet kaphat. Ez segít abban, hogy hajnalban ne kelj túl korán, így sokkal kipihentebben ébredhetsz.

Ami az esti fényeket illeti, nem árt, ha a hálóban meleg fényű égőket teszel a lámpákba. A legjobb, ha mindegyik állítható, ezáltal magad szabályozhatod az este folyamán, hogy mennyi világításra van szükséged. Ez jó megoldás arra, hogy amint közeledik az elalvás időpontja, már alig legyen fény a hálóban.

Vigyél természetességet a hálószobába!

Fontos, hogy valamilyen formában a lakás ezen részébe is vigyél be egy kis természetességet. Teljesen mindegy, hogy növényekkel dolgozol vagy valamilyen fából készült tárgyat használt, a lényeg, hogy legyen bent zöld vagy barna szín.

Ha nem szeretnél élő virágokkal foglalkozni, akkor jó megoldás az ízléses művirág, esetleg a szárított változatok. Sok esetben még a szárított nád is megteszi, ebből azonban sokra lesz szükség, hogy jól mutasson a beltéren.

Ami pedig a díszeket illeti, az élénk képeket és a túlzottan felkavaró fotókat se érdemes ide tenni. Jobb választás absztraktokkal vagy tájképekkel kísérletezni, ezek sokkal megnyugtatóbbak lesznek alvás előtt.

Összegezve: A hálószoba berendezése tehát nem bonyolult, csak arra kell figyelned, hogy semmi olyan ne kerüljön az otthonod ezen részébe, ami túlzottan felkavaró lehet. Ne használj élénk színeket, kerüld a túlzott mintákat és mindenképpen használj egy kis zöldet, barnát, amivel természetességet csempészhetsz a lakásba.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.