Lakberendezés

4 luxusnak tűnő berendezési tárgy, amit állandóan használni fogunk!

Ami néhány éve vagy évtizede még luxusnak számított, az ma már lehet, hogy mindenki számára könnyedén elérhető. Milyen lakberendezési tárgyak és bútorok beszerzését érdemes megfontolni, amelyeknek a gyakorlatban is óriási hasznát vehetjük? Alábbi cikkünkben 4 konkrét ötletet mutatunk be!

1. Masszázsfotel

Ha gyakran jól esne önfeledten relaxálni és ellazítani a napközben megfeszült, görcsös izmainkat, akkor egy masszázsfotel jelenti a megoldást. Habár kétségtelen, hogy a modern masszázsfotelek remekül mutatnak, de elsősorban a funkcióik miatt rendkívül népszerűek. Csak állítsunk be egy számunkra kedvező programot, és már kezdetét is veheti a jótékony masszázs. Így még az igazán nehéz munkanapok után is tetőtől talpig ellazíthatjuk magunkat, hogy valóban felfrissüljünk.

A rendszeres masszázs csökkenti a stresszt, csillapítja a fájdalmat, illetve megkönnyíti az alvást is. Ezenkívül fokozhatja a rugalmasságunkat és a mozgástartományunkat is, aminek köszönhetően a mindennapokban is energikusabbak lehetünk. Sőt, még a sportolás terén is jobb teljesítmény leadására lehetünk képesek, ha az izmaink kellően rugalmasak.

TIPP: Ha ízületkímélő mozgásformákat keresünk, akkor az úszással és természetesen a gyógytornával is ajánlott egy próbát tenni. Így akár heti 2-3 alkalommal is átmozgathatjuk a testünket, a masszázsfotelben pedig minden nap pihenhetünk egy kicsit, hogy a megdolgoztatott izmaink gyorsabban regenerálódjanak.

2. Hintaszék

A hintaszékekben szintén tökéletesen kikapcsolódhatunk, és bármikor kellemesen elringathatjuk magunkat. Kitűnő pihenési lehetőséget biztosítanak az olvasáshoz és a közös családi, baráti beszélgetésekhez is. Persze ha csak relaxálni szeretnénk, akkor elég becsukni a szemünket, majd élvezni a hintázás örömét.

Ha tehetjük, lepjük meg két hintaszékkel is otthonunkat a közös programokhoz. Ezek a székek nagyszerűen feldobhatják a nappali látványát, illetve sokkal hangulatosabbá tehetik otthonunk központi helyiségét. Válasszunk kellően nagyméretű széket, amelyben kényelmesen elférünk, és hintázzunk egy kicsit minden nap, hogy hatékonyan levezessük a stresszt.

3. Sólámpa

Ugyan sokan még mindig csak dísztárgyként tekintenek a sólámpákra, azonban ezek a kis lámpák számos pozitív egészségügyi hatással bírnak. A levegőben párolgó só légúti panaszok és megfázás, továbbá allergia ellen is segíthet a tünetek mihamarabbi leküzdésében. Nem véletlenül jár annyi ember sószobába és sófürdőbe is, hiszen a só bizonyítottan jót tesz a szervezetnek.

Akár a nappaliba vagy a hálószobába helyezünk sólámpát, a kívánt hatások nem fognak elmaradni. Amennyiben kifejezetten az elalvás megkönnyítése a célunk, akkor rakjuk az éjjeliszekrényre, így két legyet ütünk egy csapásra, hiszen egy stílusos lámpával is gazdagodunk. A látvány már önmagában elősegíti a relaxációt, a kényelmesebb, tisztább légzésnek köszönhetően pedig többé el sem tudjuk majd képzelni nélküle az otthonunkat.

4. Szökőkút

Manapság már nemcsak kültéri, hanem beltéri szökőkutak is szép számmal kaphatók. A legtöbb ember szemében még mindig luxusnak számítanak, pedig a kisebb méretű kutak és csobogók már korántsem kerülnek egy vagyonba. Persze a választás során igencsak óvatosnak kell lenni, hiszen egy túl giccses darabbal jelentősen ronthatjuk a kertünk vagy a nappalink összképét.

A víz halk, lágy csobogása és a szökőkút látványa garantáltan segít az ellazulásban. Dönthetünk keleti stílusú és akár ókori római darab mellett is, a lényeg, hogy illeszkedjen otthonunk megjelenéséhez. Ha a kertünkbe keresünk szökőkutat, akkor a napelemes változatok mellett érdemes letenni a voksot, hiszen így biztosan nem növeljük a havi kiadásainkat.

A fenti 4 luxusnak tűnő berendezési tárgyat már korántsem csak a kiváltságosok használhatják. Ha otthonunk megújításán gondolkodunk, először is célszerű kicsiben kezdeni, és egy minőségi masszázsfotellel vagy éppen hintaszékkel feldobni a környezetünket.

Azonban akár egy stílusos sólámpával vagy ízléses szökőkúttal is magasabb komfortérzetet és lehengerlőbb látványt teremthetünk. Tegyünk meg mindent a kényelmünk érdekében, és hozzuk ki otthonunkból a maximumot!

Kép forrása: 123rf.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.