Élet-Stílus

4 tipp, hogy ne az otthonunkat terheljük az induló webshopunk termékeivel

Ha már így is alig férünk az otthonunkban, és nem szeretnénk még az induló webshopunk termékeiből is akadálypályát építeni, akkor tudatosan kell hozzáállnunk a raktározás kérdéséhez.

Hogyan oldjuk meg a termékeink elhelyezését, hogy ne az otthonunkban kelljen tárolni a raktárkészletet? Alábbi cikkünkben 4 konkrét tippet mutatunk!

1. Tervezzünk pontosan a raktárkészlettel!

Mielőtt súlyos összegeket fordítanánk a raktárkészlet feltöltésére, először is tervezzük meg, hogy mennyi árura lesz első körben szükségünk. Ugyanis lehet, hogy néhány hónapra még egy kisebb, könnyen tárolható árukészlet is elég lesz. Így akár még a garázs vagy otthonunk egy szeglete is elegendőnek bizonyulhat a raktárkészletünk tárolásához.

Idővel pedig lépésről lépésre növelhetjük a készleten lévő termékeink számát, hogy soha ne fogyjunk ki egyetlen darabból sem. A lényeg, hogy egy induló webshop esetében még ne halmozzunk fel feleslegesen sok terméket, hiszen ha nem tudjuk őket eladni, akkor egyrészt rengeteg pénzt bukhatunk, másrészt a nyakunkon maradhat a készlet.

2. Döntsünk fulfillment szolgáltatás mellett!

Ha egyetlen terméket sem szeretnénk az otthonunkban tárolni, akkor a fulfillment jelenti a megoldást. Így nemcsak a termékek raktározását szervezzük ki, hanem a csomagkezeléssel kapcsolatos feladatokat és a házhozszállítást is egyetlen vállalatra bízhatjuk.

Fulfillmenttel tehát minden logisztikával és árukezeléssel összefüggő teendőt kiszervezhetünk, aminek köszönhetően egyetlen terméket sem kell otthonunkban vagy a céges telephelyünkön tárolni. Ezzel pedig rengeteget időt és energiát szabadítunk fel, és valóban csak az üzleti elintéznivalókra koncentrálhatunk.

A költségeket is lejjebb faraghatjuk

  • Ugyanis nem kell logisztikai ügyintéző munkatársat alkalmaznunk, a fulfillmentért felelős cég pedig kedvezőbb áron fogja ellátni a logisztikai feladatokat, mintha saját csapattal dolgoznánk. Akár épp most indult útjára a webshopunk, vagy már több éve az e-kereskedelem világában dolgozunk, a fulfillment minden esetben olcsóbb és fenntarthatóbb működést jelent.

3. Béreljünk saját raktárat!

Amennyiben fulfillment helyett inkább saját kézben tartanánk a dolgokat, akkor egy kellően nagy raktár bérlése a legkifizetődőbb választás. Azonban ha raktárbérlés mellett döntünk, akkor gondoljunk a jövőre is, hiszen ami ma elég, az lehet, hogy holnap már kevés lesz.

Béreljünk akkora raktárat, amely fél év múlva is elég teret fog biztosítani a termékeink tárolására. Így nem kell egyik helyről a másikra költöznünk, és hosszú távú szerződés kötésével valószínűleg kedvezőbb áron bérelhetjük majd ki az adott helyiséget.

4. Fontoljuk meg a dropshipping lehetőségét!

A dropshipping még 2023-ban is remek döntés lehet az induló webshopok számára. Lényege, hogy webshop tulajdonosként egyáltalán nem kell raktárkészletet fenntartanunk, hiszen a hozzánk érkező megrendeléseket a nagykereskedés szállítja a vásárlóinkhoz. Ennek köszönhetően csak a marketingre fókuszálhatunk, és a csomagkezeléssel és kézbesítéssel kapcsolatos feladatokat végleg elfelejthetjük.

TIPP: Habár a dropshipping nem feltétlenül a legnagyobb haszonnal kecsegtet, viszont egy kezdő webshop számára tökéletes opció lehet. Hiszen anélkül sajátíthatjuk el a webáruház üzemeltetés alapjait, illetve kóstolhatunk bele a marketing különböző szegmenseibe, hogy még a raktárkezeléssel is foglalkoznunk kellene.

Később pedig, amikor már kellő tőkét gyűjtöttünk össze, már bátran belevághatunk a saját raktárkészlet fenntartásába is.

A fenti tippek segítségével elkerülhetjük, hogy az otthonunkat terheljük az induló webshopunk termékeivel. Először is tervezzük meg, hogy konkrétan mekkora raktárkészlettel fogunk számolni, majd döntsünk fulfillment vagy dropshipping szolgáltatás mellett.

Természetesen a saját raktár bérlése is egy opció, viszont ha minden feladatot egyetlen logisztikai vállalatra szeretnénk bízni, akkor a fulfillment jelenti a megoldást.

Kép forrása: 123rf.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Élet-Stílus

Comments are closed.