Lakásfelújítás

5 szabály, amivel olcsóbb lehet a lakásfelújítás

Lakásfelújítás esetén sokan rágják a körmüket, amikor kiderül, hogy még erre-arra szükségünk lehet. Ilyenkor jól jöhet pár jó tanács, amivel lefaraghatjuk a költségeket. Éppen ezért most összegyűjtöttünk 5 szabályt, amivel olcsóbb lehet a lakásfelújítás.

1. Készüljünk előre egy tervvel!

A felújítás folyamat és a költségek előre megtervezése sokat segíthet mindenki számára. Ennek segítségével ugyanis gyorsabban és sok esetben jobb eredménnyel végződhet a felújítás. A sikeres felújításhoz fontos a pontos terv készítése:

  • gondoljuk át az igényeket,
  • hogy mit szeretnénk,
  • mik az igényeink és, hogy
  • ezeket hogyan lehet megvalósítani.

A tervezés terén érdemes azt is fel mérnünk, hogy a teljes költség nagyjából mennyi lesz majd. A lakásfelújítás kezdete előtt mérjük fel a felújítandó és kicserélendő dolgok állapotát és igyekezzünk úgy tervezni pénzügyileg is, hogy maradjon némi mozgásterünk. Így pénzügyileg is garantáltan jobban járunk és a felesleges idegeskedést is megúszhatjuk.

2. Amit tudunk, csináljuk meg!

Egyértelműen sokat lehet azzal spórolni, ha a lehető legtöbb dolgot próbáljuk meg mi magunk megcsinálni. Természetesen ez csak olyan dolgokra és munkafolyamatokra vonatkozik, amit még biztonságos körülmények között tudunk mi magunk megcsinálni, mindent azonban nem szabad és nem is lehet önállóan elvégezni.

A teljesen önerőből végzett felújítás csak nagyon ritka esetekben javasolt, ha például mi magunk is szakemberek vagyunk. Ennek oka, hogy az önerőből végzett felújítás annyi időnket és pénzünket rabolná el, amiért már nem érdemes egyedül, szakértő segítsége nélkül belevágni.

3. Vásároljunk körültekintően!

A felújítás olcsóbbá tételéhez próbáljuk meg a lehető legtöbb dolgot helyben beszerezni, mert a szállítási költséget így költhetjük akár valami másra is. Éppen emiatt mikor találunk valamit, amire szükségünk lenne, mielőtt megvásárolnánk, nézzünk meg több üzletet, esetleg keressünk rá online, hátha találunk még jobb és olcsóbb terméket.

Ilyenkor könnyen előfordulhat az is, hogy a nézelődés közben épp rátalálunk egy leárazásra, amivel spórolhatunk az építőanyagon vagy egy minőségi szerszámon szerszám webáruházból rendelve.

4. Keressünk jó szakembereket!

A tervezés fontos része a szakemberek kiválasztása, valamint annak a tisztázása, hogy melyik szakember mikor tud jönni, és mi szükséges a munkájához. Mindenképpen egyeztessünk a kiválasztott szakemberekkel a munka megkezdése előtt, hogy milyen anyagot hoznak, mire van szükségünk, a megbeszélt ár pontosan mit tartalmaz.

Példaként könnyen előfordulhat, hogy az állványokat magunknak kell bérelnünk, azt egyes szakemberek nem hozzák magukkal. Szakember keresés terén amennyiben egy kézbe adjuk az elvégzendő munkát, akkor ez a rész természetesen jelentősen leegyszerűsödhet.

5. Legyenek konkrét elképzeléseink!

A határozott és tudatos elképzeléseinkkel egyrészt megkönnyíthetjük és felgyorsíthatjuk a különböző szakemberek munkáját, másrészt pedig csökkenthetjük a költségeket, hiszen útközben változtatni mindig problémásabb és költségesebb.

Például sok időt spórolhatunk azzal, hogy nem a folyamat közben találjuk ki a leendő sarokkád helyét, vagy a plusz hangszigetelés kialakítást.

Összegezve: Egy lakásfelújítás ugyan mindig okoz kisebb-nagyobb fejfájásokat számunkra, de ha előre tervezünk és betartjuk a fenti szabályokat, akkor a fejfájás okait könnyen minimalizálhatjuk.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakásfelújítás

Comments are closed.