Támogatott tartalom

5 tipp hogyan válasszunk szakit az otthonunk felépítésére

Amikor valaki más kezébe adja otthonát, idegőrlő lehet a nyomás, hogy kiben fog megbízni. Végül is, ha rossz vállalkozót bíz meg a projektjével, az idő- és pénzpazarlással végződhet. Kímélje meg magát a bosszúságtól, és győződjön meg róla, hogy első alkalommal a megfelelő személyt veszi fel a munkára. Adunk öt olyan tippet, amit érdemes megfontolni, hogy a bosszúságok számát lecsökkentse.

Legyenek elképzelései, elvárásai

Ügyfélként Ön irányítja a folyamatot. Mielőtt beszélne a vállalkozókkal, töltsön időt azzal, hogy átgondolja a projekttel kapcsolatos céljait, például azt, hogy hogyan nézhet ki, milyen kényelmi szolgáltatásokat szeretne, és így tovább.

Ha nem tudja, hogy miként ültesse át céljait konkrét funkciókba vagy termékekbe, bízzon meg egy tervezési tanácsadót vagy egy tervező-építő céget, amely ezt a szolgáltatást kínálja.

Ellenőrizze a szakértelem szintjét és válassza az ideális vállalkozót

Miután beszélt az összes szakemberrel és jól elvégezte a kutatást, tovább kell ellenőrizni ezeket az információkat. Meghívhatja őket az építkezésre, és személyes interjút folytathat velük. Az ilyen találkozók alkalmat adnak Önnek arra, hogy ellenőrizze a biztosításukat és az engedélyeiket, valamint hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kapcsolat megfelelő lesz-e.

Az engedélyező önkormányzatokkal és a biztosítótársasággal is célszerű felvenni a kapcsolatot ellenőrzés céljából. Kérjen egy listát több befejezett projektről is, és nézze meg maga is.

Ki végzi el a munkát?

A felvenni kívánt személy maga fogja elvégezni a munkát, vagy alvállalkozóval fogja elvégeztetni? Jó tudni, hogy ki fog megjelenni a küszöbön, és a nagy munkák, például a kiegészítések és a nagyobb konyhai átalakítások gyakran több alvállalkozót, például villanyszerelőket és vízvezeték-szerelőket is igénybe vesznek.

A generálkivitelezők gyakran adnak alvállalkozóként más profiknak speciális munkákat, például tetőfedést vagy gipszkartonozást. Egy generálkivitelező megbízása családi ház építésével korántsem egyszerű folyamat. Részletesen körbe kell járni és felkészülni a kockázatokra. Ezért fontos letisztázni, hogy ki fogja elvégezni a munkát.

Legyen egy pontos szerződés

A félreértések elkerülése érdekében győződjön meg róla, hogy írásban kap egy részletes, átfogó becslést a munkáról. Ha a vállalkozó nem hajlandó mindent írásban rögzíteni, fontolja meg egy másik vállalkozóval való munkát.

Tudja meg, hogy mit fog fizetni

Lehet kérni egyfajta javaslatot, ami a munka költségvetését a munkaerő, az anyagok, a díjak stb. tételes költségeire bontja le, vagy legalábbis részletezi a vállalkozó által elvégzendő feladatokat (például a bontást, a telepítést és a takarítást), valamint a felhasznált termékeket.

Az ajánlatadás díját gyakran előre kifizetik, és az ajánlat elfogadása esetén a projektköltségekbe beszámítják. A vállalkozók gyakran fix ajánlatot adnak.

Vannak akik az anyagok, az idő/munkaidő, valamint az adminisztrációs vagy általános költségek díját külön számítják fel. Ez néha jogos alternatíva, de rendelkeznie kell egy felső határral vagy valamilyen megállapodással a költségtúllépések megfékezésére.

Óvakodjon minden olyan vállalkozótól, aki a teljes projekt előre történő kifizetését kéri. A munka megkezdése és bármilyen kifizetés előtt szerezzen be egy átfogó írásos szerződést.

Lehetséges, hogy az Ön építési projektje lesz az egyik legnagyobb beruházás, amelyet valaha is végrehajtott az életében. A fent említett iránymutatások segítenek abban, hogy olyan fővállalkozót válasszon, aki rendelkezik az Ön által megérdemelt ipari szakértelemmel, tapasztalattal, hitelességgel és feddhetetlenséggel.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.