Élet-Stílus

6 ajándékötlet Valentin-napra, ami jobb mint a csoki és a virág

Pontosan ismerjük a régi mondást: a szándék a lényeg. Ugyanakkor azt is jól tudjuk, hogy egyes ajándékok figyelmesebbek, kreatívabbak, romantikusabbak vagy éppen hasznosabbak, mint a megszokott csoki-virág kombináció, ami a leggyakoribb meglepetésnek számít a szerelmesek ünnepén.

Ha nincs ötletünk, hogy mit is adjunk Valentin-napra, vagy a párunknak szeretnénk ötleteket adni, mindenképp olvassunk tovább!

Miért is ünnepeljük a Valentin-napot?

Kevesen tudják, de a szokás valójában egy keresztény ünnepből ered, amit egy Valentin nevű mártír tiszteletére tartottak meg. Szent Bálint – angolul Valentin – a harmadik században élt Rómában, ahol igehirdető volt, az pedig talán nem meglepő, hogy február 14-én halt mártírhalált.

A néphagyomány nyomán eredetileg lakomákkal ünnepelték ezt a napot a vallás követői, ám ez idővel egészen átalakult: az 1800-as évektől már kulturális, később pedig sokkal inkább kereskedelmi ünneppé vált, ami a szerelmet, a szeretetet helyezi középpontba.

Magyarországra az 1990-es évek környékén tört be ez a szokás, és azóta is töretlen népszerűségnek örvend, bár sokan „mondvacsinált” ünnepnek tartják. Lehet, hogy mi is ez utóbbi csoportba tartozunk, és nem szívesen dőlünk be a fogyasztói társadalom újabb fogásának – ebben az esetben azonban nem csak magunkra kell gondolnunk.

Ha a párunk igenis várakozással tekint február 14-re, és szeretne ez alkalomból romantikázni egy kicsit, érdemes beállnunk a sorba – és ez persze fordítva is igaz!

6 kreatív ajándékötlet Valentin-napra

Ha tehát azok közé tartozunk, akik megtartják az ünnepet, már most érdemes elgondolkodnunk azon, hogy milyen ajándékkal lepjük majd meg a másikat. Ehhez adunk pár ötletet!

Főzzük meg a kedvencét!

Mindegy, hogy az ajándékot nőnek vagy férfinak szánjuk, szinte biztosak lehetünk abban, hogy egy gasztroélménnyel nem lőhetünk mellé. Persze az is szuper ötlet, ha elvisszük az egyik kedvenc éttermébe, de még inkább lenyűgözhetjük azzal, ha mi magunk főzzük meg a Valentin-napi vacsorát!

Ehhez persze ideális körítésre is szükségünk lesz: gyertyák, mutatós terítés, a fogáshoz passzoló borok… tegyünk ki magunkért, ha otthon maradunk!

Adjunk kuponokat!

Itt persze nem egy ruha- vagy ékszerüzletbe szóló kuponra gondolunk, hiszen azt bárki tudna neki adni! Ennél sokkal kreatívabbnak kell lennünk: készítsünk személyre szabott kuponokat, amelyeket a kedvesünk nálunk válthat be. Ez nemcsak figyelmes és ötletes, de pénztárcabarát megoldás is.

És hogy milyen kuponok legyenek benne? Engedjük el a fantáziánkat! Szólhatnak egy masszázsra vagy valamilyen pikáns dologra a hálószobában, de akár valamilyen szívességre is, például egy polc megjavítására.

Kényeztessük wellnessélménnyel!

Idén a Valentin-nap épp a hét közepére esik, így aligha tudnánk tető alá hozni egy romantikus wellnesshétvégét. De az is szuper meglepetés lehet, ha aznap este elmegyünk egy fürdőbe vagy elvisszük a párunkat egy test- és arckezelésre, esetleg egy frissítő masszázsra.

Ha ennél többre vágyunk, akkor a következő hétvégére még mindig foglalhatunk kettőnk részére egy wellness-szállást!

Pörgessük fel az adrenalin-szintünket!

Ha a kedvesünk imádja az izgalmas programokat, akkor viszonylag könnyű dolgunk van, hiszen számtalan élményajándék közül választhatunk. Elmehetünk bungee jumpingolni, egy lőtérre, lézerharcolni vagy bármilyen más programra, ahol egy kicsit felpörgethetjük az adrenalin-szintünket!

Készíttessünk karkötőt!

Az ékszer is egy eléggé elcsépelt meglepetésnek számít, de itt nem is egy átlagos karkötőre gondolunk. Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az örökkarkötők, amiket már Magyarországon is el tudunk készíttetni.

Ennek lényege, hogy az ékszert ránk hegesztik, így nincsen csat vagy kapocs rajta: ezzel a kapcsolat állandóságát, örökkévalóságát szimbolizálja. Ha készen állunk egy ilyen elköteleződésre, ne vaciláljunk, ez az egyik legtökéletesebb ajándék nőknek – sőt akár férfiaknak is.

Jótékonykodjunk!

Amennyiben a párunk rendszeresen látogat menhelyeket, segít ételt osztani a rászorulóknak vagy jár kórházakba, ahol gyerekeknek olvas fel, biztosak lehetünk abban, hogy egy ehhez illeszkedő meglepetésnek is örülni fog. Például: vigyük el egy kutyás boltba bevásárolni, majd az adományt vigyük el egy választott menhelyre, ahol meg is sétáltathatjuk a gazdira váró mentvényeket!

Lépjünk időben!

A legtöbbször azért döntünk a sablonos ajándékok mellett, mert nem igazán marad időnk arra, hogy teret adjunk a fantáziánknak. Éppen ezért az egyik elsőszámú tanácsunk, hogy ne hagyjuk az utolsó pillanatra az ajándékvásárlást! Emellett, ha a fenti listából választunk, biztosak lehetünk abban, hogy romantikusan telik majd a Valentin-nap!

Kép forrása: 123rf.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Élet-Stílus

Comments are closed.