Támogatott tartalom

6 nélkülözhetetlen textil egy háztartásból

Most körbejárjuk a textilek világát és felfedezzük a különböző termék típusokat, amelyek otthonod szépítésére és kényelmesebbé tételére szolgálnak. Bármelyikkel varázsolhatsz otthonos hangulatot, de mégis együtt fognak igazán kellemes érzést kelteni.

Párnahuzatok és takarók

Kezdjük az alappal. Az otthon melegségét és színesítését elérni párnahuzatokkal és ágytakarókkal lehet a legkönnyebben. Egy franciaágy ágytakarója azonnal befolyásolja a szoba színeit. Párnahuzatok és takarók széles választékával kísérletezhetsz.

Válassz puha anyagokat, mint a pamut vagy a mikroszálas, és merítsd el magad a színek és minták világában! Felnőtteknek és gyerekeknek is külön válogathatsz, ugyanúgy, ahogy a méret és stílus szerint is számos lehetőséged van.

Függönyök és díszpárnák

Az ablakok díszítése függönyökkel, valamint a kanapék és székek kényelmesebbé tétele díszpárnákkal együtt, azonnal feldobja a szobát. Kombináld az egyszínű és mintás darabokat a saját stílusodnak megfelelően. A függöny meghatározza a szoba hangulatát, ezért érdemes semleges, kevésbé kihívó színeket választani.

Arra is van példa, hogy fel akarjuk hívni a figyelmet a függönyre, mert nagyítani szeretnénk a teret egy magas mennyezetű szobában. Ilyenkor körültekintően kell eljárni, mert ami kis méretben tetszett a boltban, nem biztos, hogy nagy méretben is tetszeni fog.

Ágynemű garnitúrák

Az ágynemű garnitúrák nemcsak a kényelmet szolgálják, hanem a hálószoba kialakításában is kulcsszerepet játszanak. Merülj el a különböző anyagok, mint a flanel, selyem vagy pamut, érintésében, és válassz olyat, ami a leginkább kifejezi az egyéniséged. Egy-egy stílushoz is kiválaszthatod a megfelelő ágynemű garnitúrát.

Lehet vintage vagy modern stílusú a hálószobád, az ágynemű is passzolhat hozzá. Érdemes tartózkodni hálószobában az élénk színektől, mint a vörös, mert a hatása nem feltétlenül illik oda. Természetesen ez ízlés dolga is.

Konyhai textíliák

A konyhában is teret hagyhatunk a textil termékeknek. Színes konyharuhák, stílusos terítők vagy éppen praktikus sütőkesztyűk mind-mind hozzájárulnak a konyha egyedivé tételéhez.

Hogyan valósul meg ez a gyakorlatban? A konyhád stílusához, színeihez könnyedén válogathatsz színben passzoló asztalterítőt. Ha a meleg színeket kedveled, akkor egy sárga konyhabútorhoz a piros vagy barna terítő, konyharuha kiváló kiegészítő lesz. Bármilyen színhez, stílushoz megtalálod a megfelelő terméket.

Ha vintage stílusú konyhád van, akkor ahhoz a pasztell színű asztalterítők lesznek kiváló választás.

Fürdőszobai textilek

Fürdőszobád is megérdemli a figyelmet! A fürdőszobában kevesebb lehetőséged van textilekkel dekorálni, de sok kicsi sokra megy alapon, érdemes használni az apróbb kiegészítőket. Válassz puha törölközőket és szőnyegeket, amelyek kényelmet és eleganciát sugallnak.

És ne feledd a zuhanyfüggönyt sem. Ez is lehet egy kis stíluselem!

Textil dekorációk

Végül, de nem utolsó sorban, gondoljunk a dekorációkra is. Textil tárgyakkal, mint pl. faliképek vagy díszpárnák, egyéni stílust vihetsz be otthonodba.

Nem is gondolnánk, hogy egy kisebb tárgy mennyire meg tudja határozni a szoba hangulatát. Hasonló színárnyalatot érdemes választani, de mégis tűnjön ki a meghatározó színek közül.

Számos, minőségi termék között válogathatsz a textil webshop kínálatában.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.