Élet-Stílus

7+1 tipp a nyakkendőtű viseléséhez

A nyakkendő csat nem úri huncutság! Pedig te is azt gondoltad elsőre, hogy ez csak az üzletemberek hóbortja, és az esküvői öltözék kötelező kiegészítője. Holott egy klasszikus nyakkendő csipeszt a dolgos hétköznapokon is felcsatolhatsz az irodába. Mert nemcsak elegáns, de praktikus viselet is. Tudom, hogy már csüngsz a képernyőn, ezért adok pár tippet, hogyan fogj hozzá.

Szerencsére nem olyan bonyolult, mint gondolnád! Az ÖvBolt.hu Webáruház 10 ütős divattippet gyűjtött össze. Mire a lista végére érsz, a kisujjadban lesz a tudás!

Miért viselj egyáltalán nyakkendőtűt?

Jöjjön először 3+1 meggyőző érv, ha még mindig idegen a gondolat, hogy egy ezüst nyakkendő csipeszt csiptess a nyakkendődre.

Csupán 3+1 ok, hogy miért viselj nyakkendőcsatot, és légy még stílusosabb:

  1. A nyakkendő csat segítségével a nyakkendőd stabilan a helyén marad az ingeden, így nem kell aggódnod, hogy elcsúszik.
  2. Egy ezüst vagy arany tű kiválóan illik össze a többi fém kiegészítővel – a karóráddal, övcsatoddal, mandzsetta- és zakó gombjaiddal.
  3. Egy gravírozott vagy mintás darab egyedi lehetőséget kínál arra, hogy hobbidra, szenvedélyedre vagy foglalkozásodra utalj vele.

+1. A nyakkendőtű viselése még az étkezést is megkönnyíti. A leves kanalazása közben nem kell többé a nyakkendővel bravúroznod, így végre zavartalanul élvezheted az ebédet.

3 szempont a nyakkendő csiptető választáshoz

  1. Az alkalomhoz illő nyakkendő csiptető mindig a legjobb választás. A hétköznapokon inkább a visszafogottabb fazonokat, a különlegesebb alkalmakra a mintás, díszes tűket tűzd fel.
  2. Az ezüst nyakkendő csipesz mindig biztos siker, hiszen szinte minden öltönyhöz tökéletesen illik. De ügyelj a fém kiegészítők összehangolására is!
  3. A megfelelő méretű nyakkendő csatot válaszd. Ez azt jelenti, hogy a tű szélessége a nyakkendőd szélességének 1/2 és 3/4 között legyen. A nyakkendőnél hosszabb nyakkendőtű nemcsak zavaró, de esztétikailag is lélekölő.

A nyakkendőtű viselése – 4 lépésben

  1. Fogd össze a nyakkendő elejét, a hátulját és az ing gombnyílását. Igazítsd el úgy, hogy gyűrődésmentesen simuljanak egymásra. Ezután csatold fel a nyakkendő csipeszt. Fontos, hogy az ing nyílásához is hozzáfogasd!
  2. Ne kerüljön túl magasra vagy alacsonyra. Az ing harmadik és negyedik gombja közé rögzítsd. 
  3. A nyakkendőre merőlegesen, a derekaddal párhuzamosan álljon. 
  4. Végül a nyakkendő felső részét kissé húzd ki, lazíts rajta annyit, hogy ne tapadjon teljesen a mellkasodhoz.

A stílusos férfiak ruhatárából nem hiányozhat a nyakkendőtű. Ez a kiegészítő nemcsak különleges alkalmakkor, hanem a mindennapokban is hordható öltönyhöz. Egy egyszerű, klasszikus darab helyesen viselve, nemcsak eleganciát kölcsönöz viselőjének, hanem praktikus is.

Kép forrása: Unsplash.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Élet-Stílus

Comments are closed.