Támogatott tartalom

A biciklizés előnyeit nem lehet vitatni

A kerékpározás mellett szóló érvek listája igencsak hosszú. A biciklizés előnyei olyan sokszínűek, hogy azokban mindenki részesülhet kortól, nemtől függetlenül, amint felpattan egy kerékpárra. Gyerekkorban segíti az egyensúlyérzék fejlesztését. A későbbiekben pedig mindenki kialakíthat magának egy saját kerékpározási stílust, az ahhoz megfelelő bicikli beszerzésével.

Bejárhatjuk a hegyeket, völgyeket egy MTB nyergében vagy suhanhatunk az aszfalton egy országútival. Esetleg ennek a kevert verzióját is megtehetjük egy gravel biciklin. Ha sportosabbra vennénk a figurát, akkor a cyclocross lesz az ideális választás. De, ha csak egy alternatív, környezetbarát közlekedési eszközként tekintünk rá, akkor a city bike-ok és a cruiserek lesznek a barátaink, a hosszabb túrákhoz pedig a trekking dukál.

A biciklizés előnyei egyértelműek a szervezetre nézve és az sem vitatott, hogy jó hatással van a lélekre. Egyedül vagy társasággal is remek kikapcsolódásnak számít, ami üdítően hat az elmére.

A biciklizés hatása a mindennapokban

Nem kell kondibérletet fizetnünk és nem kell semmilyen speciális sporteszköz, ha szeretnénk egy kicsit mozogni. A biciklizés hatása bizonyos értelemben hozzáállás kérdése is. Hiszen más hatás figyelhető meg annál, aki közlekedési eszközként tekint rá, megint más a helyzet azoknál, akik hobbi szinten űzik, túrázáshoz használják és persze ott vannak a profi sportolók, versenyzők, akik a teljesítőképességük határát feszegetik és sporteszközként tekintenek a kerékpárra.

A biciklizés hatása a közérzetünkre tehát mindenképp pozitív valamilyen formában, de még akkor is kellemes kikapcsolódást biztosít, ha pl. a kerékpár karbantartásával vagy javításával foglaljuk le magunkat néhány óra erejéig. Ezt követően remek érzés felülni egy olyan bringára, amit a saját kezünkkel javítottunk meg vagy fejlesztettünk tovább egy vadiúj alkatrész beszerelésével.

Ugyanakkor a biciklizés hatása az egész társadalmunkon érezhető, ha az egészséges életmód, a környezetvédelem vagy az alternatív közlekedés kerül terítékre.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.