Lakberendezés

A csaptelep is sokat hozzáad a fürdőszoba dizájnjához

Akár a fürdőszoba, akár a konyha berendezéséről van szó, egy fontos kiegészítő nem maradhat ki a számításból: ez pedig a csaptelep. Nem is gondolnánk, de ha nem jól választjuk meg a csaptelepet a helyiségbe, az az egész összhangot tönkreteheti. Ismerjük meg tehát a lehetőségeket!

A fürdőszobai csaptelep

Amikor a fürdőszoba kialakítását tervezzük, jól gondoljuk át, hova kell majd csaptelep, és ennek megfelelően válasszuk ki az egyes darabokat. Érdemes céltudatosan keresni a Homelux webáruház honlapján, ahol bőséges a választék, de a szűrők, keresők segítségével könnyen megtalálhatjuk az ideális modelleket.

Hol használunk csaptelepet a fürdőszobában? Van:

  • mosdócsaptelep
  • zuhanycsaptelep
  • kádcsaptelep
  • bidé csaptelep

Ha tehát a helyiségbe tervezünk a mosdó és a fürdőhely mellé bidét is, illetve ha kádunk és tusolónk is lesz, akkor érdemes egymással harmonizáló stílusú, színű csaptelepeket választani.

Bár a krómos felületek a leginkább elterjedtek, ma már nemcsak ez a típus áll rendelkezésre, egyre több helyen találkozni fekete, fehér, netán aranyszínű csapokkal is: ezek is beszerezhetők a Homeluxnál!

A csaptelep kiválasztásának szempontjai

Ha tudjuk, pontosan hány darab csaptelep kell, hova fogjuk őket felszerelni, akkor jöhetnek a szokásos szempontok: méret, szín, stílus, ár. Fontos azonban, hogy a kivitelezés mikéntjére is gondoljunk, nem mindegy ugyanis, hogyan kerülnek felszerelésre a csaptelepek.

Mindegyik esetben létezik több verzió is:

  • Mosdókagylóknál választhatunk a fali és a pultba süllyeszthető verziók közül. Az utóbbi a divatosabb manapság, de ha a helyiség stílusa megkívánja, nyugodtan döntsünk a fali csap mellett.
  • A kádaknál hasonló a helyzet: a legelterjedtebb a kádperemre szerelhető kádcsaptelep szett, amely zuhanyfejet is tartalmaz: nagyon dizájnos kivitelben érhetők el ezek a darabok. Vannak a fali kádtöltő csaptelepek is, sőt a szabadon álló kádakhoz ma már választhatunk szabadon álló csaptelepet is gégecsővel és zuhanyfejjel kiegészítve. Egyszerű, és roppant elegáns megoldás ez, a mai modern fürdőszobákba való!
  • A zuhanyzóba kerülő fali csaptelepeknél a funkció, a működési elv és kinézet számít elsősorban.

Egykaros keverős vagy kétgombos?

A legtöbb esetben az emberek ma már az egykaros fürdőszobai csaptelepeket választják, hiszen ezt a legkönnyebb szabályozni. Zuhanyzók esetében főleg ezekkel találkozunk. De természetesen egy vintage vagy romantikus stílusú fürdőszobába a tekerős, kétgombos verzió illik.

A csaptelepek közül még az alapján is választhatunk, hogy milyen extra funkcióra van szükségünk. Vannak olyan zuhanycsaptelepek, amelyek különböző vízpermetezési módot kínálnak: esőztető és masszírozó funkcióval is el vannak látva. Egyes csaptelepek termosztátosak, így a vízhőmérsékletet tetszés szerint tudjuk beállítani.

Ugye, milyen sok részletre kell odafigyelni, mikor csaptelepet választunk? Nem árt szakszerű segítséget kérni a döntés során: a Homelux webáruház ebben is partner.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.