Támogatott tartalom

A darázsirtás a darázsfészek felkutatásával kezdődik

Bárkivel megeshet, hogy darázsfészket talál az otthonában. Tudvalevő, hogy ezekkel a repülő rovarokkal óvatosan szükséges bánnunk, főleg abban az esetben, ha nem vagyunk biztosak abban, hogy milyen fajtával állunk szemben.

Habár nem mindegyik darázscsípés egyformán mérgező, a Magyarországon egyik leginkább elterjedtnek számító társas fajok a veszélyesebb típusok közé sorolhatóak. Sokan nem tudják, de ezek a szárnyasok bélrendszeri betegségeket is okozhatnak, amit az ételekre szállva terjesztenek.

A darázsirtás végrehajtásához mindenképpen ajánlott szakember segítségét kérni. A lakásban felbukkanó egyedeket a kereskedelmi forgalomban kapható irtószerekkel is megölhetjük, azonban mindenképpen el kell kerülni, hogy a fészkekre fújjuk a permetező anyagot.

Soha nem tudhatjuk pontosan, hogy mekkora méretű kolóniával állunk szemben, a szakemberek azonban mindenre fel vannak készülve és hatékony eszközökkel rendelkeznek. A darázsirtás számukra napi rutin, így célszerű a professzionális beavatkozás mellett letenni a voksunkat.

A fészkek általában padlásokon, szellőzőkben és egyéb nyílásokban, lyukakban kerülnek kialakításra, a rovarok igen változatos formájú és impozáns méretű lakóhelyet is építhetnek maguknak.

A szakemberek a darázsirtás első lépéseként felmérik a fészket, ami képet ad számukra arról, hogy pontosan milyen fajtájú darázs költözött be hozzánk. A darázsirtás módszerei ennek következtében eltérőek lehetnek; aeroszolok, permetszerek, porok, füstölőanyagok és habok is bevethetőek, ha a helyzet úgy kívánja.

Nem érdemes halogatnunk a kártevők irtására szakosodott szakember kihívását akkor sem, ha patkánnyal van dolgunk. Első körben bevethetünk a rágcsálók ellen különböző házi módszereket, ám amennyiben ezek nem vezetnek eredményre, akkor indokolttá válhat a professzionális patkányirtás.

Az ágyi poloska fertőzöttségre általában a kínzóan viszkető csípések hívják fel a figyelmet. Ezek az élősködők nagyon gyorsan képesek elszaporodni, így a házi módszerekkel csupán elodázhatjuk a probléma elkerülhetetlen kezelését. A szakszerű ágyi poloska irtás azonban teljesen felszámolja az otthonunkban megtelepedett állományt.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.