Támogatott tartalom

A darázsirtás módszerét több tényező is befolyásolhatja

A darázsirtás egyfajta stratégiát igényel, ezért különösen veszélyes lehet, ha meggondolatlanul vágunk bele a kártevők felszámolásába. Mi több, egyáltalán nem ajánlott az, hogy saját kezűleg akarjuk megoldani a helyzetet.

Az irtásban erősen tapasztalt szakemberek első körben felkutatják a darázsfészket és az elhelyezkedésének fényében döntenek a további teendőkről. Amennyiben jól meg lehet közelíteni a rovarok bázisát, akkor rendszerint permetezéssel, egy azonnal ölő méreg segítségével orvosolják a fennálló problémát. A fészket ezt követően egy speciális gyűjtőedénybe helyezik és elszállítják.

Természetesen gyakran előfordul az is, hogy a darázsfészket nem lehet megközelíteni, ilyenkor a darázsirtás egy úgynevezett röplyukon keresztül valósul meg. Ennek a módszernek az egyértelmű előnye az, hogy az irtás a falrész bontása nélkül megy végbe.

Alternatív megoldásként bevethető mérgezett habbal történ darázsirtás, ilyenkor kisebb rések és mélyedések kitöltésével szűnik meg a további károkozás.

Az ágyi poloska irtás is nagymértékben igényli a szakavatott hozzáállást és a professzionális módszereket. A kártevők felismerése a csípések alapján és a hátrahagyott nyomok révén történhet meg, mivel a rovarok rejtőzködő életmódja ellehetetleníti az egyszerű felkutatást.

Az irtás során a méreganyag csupán a kifejlett példányokat pusztítja el és a petékre nincs végzetes hatással. Emiatt indokolt az ismétlő kezelés, ami 3-4 hét elteltével hajtható végre az elsődleges irtást követően.

A darázsirtás és a poloskák felszámolása mellett többek között a professzionális patkányirtás is a gyakran igényelt szolgáltatások közé tartozik. Ebben az esetben kétféle metódus nyújt végleges megoldást; az irtószeres és az irtószert nélkülöző eljárás.

A módszer meghatározása szintén a szakember feladata, hiszen figyelembe kell venni hozzá az olyan fennálló tényezőket, mint amilyen például a fertőzöttség mértéke. A leginkább hatékony és a környezet szempontjából legbiztonságosabb módszer azonban egyértelműen a vadászgörénnyel történő irtás.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.