Élet-Stílus

A felfújható jakuzzi és a professzionális masszázsmedence különbségei

Sokak számára a mai napig egy luxuskategóriás dolognak számít az, ha valaki jakuzzit vásárol az otthonába. Ám rengetegen vannak azok az emberek is, akik el sem tudják képzelni a hétköznapjaikat otthoni masszázsmedencében történő lazítás nélkül.

Egyre többen vannak ugyanis azok az emberek, akik úgy érzik, hogy ez az otthonuk teljes körű kényelmének az elengedhetetlen eszköze.

Mivel a pezsgőfürdős eszközvásárlás valóban nem egy olcsó mulatság, vásárlás előtt érdemes mindennek pontosan utána járni, hogy a számunkra legtökéletesebb, legideálisabb terméket tudjuk végül haza vinni, mellyel a későbbiekben nagy valószínűséggel maradéktalanul meg leszünk majd elégedve.

Mi is az a jakuzzi, és hogyan működik?

Köztudott tény, hogy a rendszeres jakuzzi használat nem csak a szervezetünkre, de a mentális egészségünkre is igen jó hatással van. Ilyen, és ehhez hasonló okok miatt vásárolnak egyre többen otthoni használatra. Mindezt tovább növelte a pandémia, amikor az emberek a lakásukba kényszerültek.

Nagy általánosságban elmondható az, hogy más néven szokták még masszázsmedenceként is emlegetni. A jacuzzi kifejezés az első gyártó eszközéből ered, és végül ez a kifejezés lett a közismertebb és elterjedtebb. Manapság azonban a kifejezéssel felruháznak minden olyan pezsgőfürdőt, és kültéri medencét, ami el van látva hidromasszázs funkcióval is.

Működésük egy olyan zárt vízhasználati cikluson alapul, mely működése során a vizet az eszköz a hidromasszázsfúvókáin keresztül, nyomás alatt, levegőbuborékokkal keverve visszajuttatja a medencébe.

A különleges masszázsélményt, amely miatt a olyan előszeretettel használják az emberek, pont ezeken a fúvókákon át visszajutó vízsugarak, és a levegő együttes hatása biztosítja.

Mi alapján válasszunk Jakuzzit otthonra?

Sok szempontot végig kell néznünk mielőtt eldöntjük, milyen típusú, milyen márkájú Jakuzzi mellett tesszük le végül a voksunkat. Mivel a megvásárlása egy hosszútávra szóló döntés, kiválasztását nem szabad elsietnünk.

Vásárlás előtt érdemes átgondolni, hogy várhatóan hány ember fogja majd egyszerre élvezni a jótékony hatásait. Az egyik legmeghatározóbb szempont vásárláskor ugyanis a medence mérete szokott lenni.

Nem mindegy, hogy csak a szűkebb család fogja használni, vagy tervezünk olyan bulikat, összejöveteleket, ami során a barátaink is tudnak majd fürdőzni, akár egyszerre többen. A gyártók minden esetben arra törekednek, hogy a lehető legtöbbféle élményt tudják nyújtani használóik számára.

Minden férőhelynél máshol találhatóak a fúvókák, így, ha egy kisebb méretű medencét több felnőtt szeretné egyszerre használni, akkor az elég zsúfolt, kényelmetlen érzés lesz.

Vásárláskor emellett fontos kitalálni az eszköz helyét is, hogy biztosan akkora méretű vásároljunk, mely majd elfog férni a kiválasztott helyen. Fontos szempont még az áramfelhasználás is, illetve a fúvókák száma, továbbá azoknak az elhelyezkedése is.

Milyen hatással van szervezetünkre a rendszeres hidromasszázs?

A jakuzzikat manapság már rengeteg okból használják az emberek. Rendszeres használatának jótékony hatásait is élvezhetjük. Csökkenti a stresszt és az idegi feszültséget, így azoknak az embereknek, akik rengeteget idegeskednek és szoronganak, tökéletes pihenési lehetőséget nyújthat. A meleg víz kellemes csobogása egy különleges, lazító, meditatív állapotot tud előidézni.

Emellett a fürdőzés jó hatással van az anyagcsere folyamatokra, így szakemberek ajánlani is szokták azoknál az embereknél, akik túlsúllyal küzdenek. Enyhíti az osteochondrosis kellemetlen tüneteit, és képes javítani a vérkeringést is.

Köztudott tény, hogy a meleg víz és a meleg gőz a bőrünk felső rétegeire is nagyon jó hatással van. Hatásukra kitisztulnak a pórusok, a kitágult pórusok pedig a használat után szépen összehúzódnak, emellett stimulálja és tonizálja is a bőrt. A rendszeres használatával pedig felvehetjük a harcot még a makacs narancsbőr ellen is.

Mit is tudnak a felfújható jakuzzik?

A folyamatos újítás, innovatív technológiák és a gyors ipari fejlődésnek köszönhetően manapság már léteznek erősebb, és strapabíróbb alapanyagok, mint a beton, vagy az öntöttvas.

Ilyen anyagokból állítják elő a felfújható jakuzzikat és medencéket is, melyek nem sokban különböznek hagyományos társaiktól. A felfújható medencék egy olyan speciális szűrőberendezéssel vannak ellátva, melynek köszönhetően ezeket a berendezéseket megszakítás nélkül tudjuk használni, anélkül, hogy a szűrők miatt kéne aggódnunk.

A kialakítása két rétegből tevődik össze. A külső réteg laminált Polivinil-kloridból készül, a belső réteg pedig tartalmazza a korszerű kompozit szálakat. Ennél a típusnál nem kell tartanunk a „felfújható” kifejezéstől, hiszen ez esetben egyáltalán nem kell attól félnünk, hogy kevésbé lenne stabil, vagy strapabíró.

Az oldala egy olyan különleges módszerrel lett rögzítve mely lehetővé teszi, hogy egyszerre akár több felnőtt ember is támaszkodjon rajta.

Kép forrása: Drspa.hu

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Élet-Stílus

Comments are closed.