Támogatott tartalom

A görögszéna mag fűszer vagy gyógyszer- esetleg mindkettő?

Az egyik legrégebbről számon tartott gyógynövényünk, a görögszéna sokak szerint számos egészségügyi problémára nyújthat megoldást. Az pedig már igazán csak hab a tortán, hogy a valóságos vitaminbombának minősülő görögszéna mag fűszerként való felhasználásával a konyhában is igazi gasztronómiai különlegességeket alkothatunk.

Hogyan profitálhatnak a gyógynövényből a szebbik nem képviselői?

A mag a menstruációs ciklusra is pozitív hatással lehet. Csökkentheti az alhasi görcsöket, beállíthatja a rendszertelen havi ciklust is. E kétségtelenül pozitív befolyása mellett, a gyógynövényből készített tea a kismamáknak is jó szolgálatot tehet. Úgy tartják ugyanis, hogy a szóban forgó tea felbecsülhetetlen értékű segítség a szoptatásnál – serkentheti a tejkiválasztást intenzitását.

A légúti betegségek kezelésétől a cukorbetegség megelőzéséig

A gyógynövény valóban rendkívül sokoldalú. Mivel csökkenti a koleszterinszintet, a cukorbetegség kialakulásának lehetőségét is redukálhatja. Emellett a vérszegénység, sőt, a csontritkulás megjelenésének esélyét is pozitívan befolyásolhatja. Sokan a légúti megbetegedések kezelésére is szívesen fogyasztják forró teaként elkészítve.

Ha gond van az étvágyunkkal

A görögszéna mag az emésztőrendszer megfelelő működését is segítheti. Kifejezetten ajánlott azon személyeknek görögszéna maggal ízesített ételt vagy a gyógynövényből készített teát rendszeresen fogyasztani, akiknek gondjuk van az étvágyukkal.

A testépítők is kizárólag szuperlatívuszokban beszélnek a gazdag vitaminforrásnak minősülő, egyébként görög lepkeszegnek is nevezett gyógynövényről, hiszen az segítheti az izmok fejlesztését is.

Görögszéna – a keleti konyha egyik nélkülözhetetlen eleme

A kellemesen aromás illatú, markáns ízű görög lepkeszeg mag remekül passzol a keleti finomságokhoz, különösen a curry-hez. Abban az esetben, ha szívesen merülnénk el a távol-keleti kulináris élvezetek világában, a görög lepkeszeg magnál keresve sem találhatunk autentikusabb fűszert.

Pro tipp: a magokat felhasználás előtt kicsit pirítsuk meg, így azok az ízvilágukban még karakteresebbé válnak.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.