Támogatott tartalom

A jogsi árának alakulása – megéri vezetni tanulni Budapesten?

A jogosítvány a mai világban éppen olyan szükséges készség, mint az angol nyelv ismerete: sokkal több lehetőség nyílik meg vele az ember előtt.

Egy budapesti autósiskola B kategóriás jogsi kalkulátort készített, hogy lássa mennyiért és mikor juthat hozzá a jogosítványához, ha náluk tanul meg vezetni. Érdemes kipróbálni, mert többféle variációt is láthat, tanulási stílusának tükrében.

A jogosítvány megszerzése nem mindig olcsó „mulatság”. Régen sem volt az. Cikkünkben ezért a jogosítvány árak alakulását vizsgáljuk meg, és azt, hogy megéri-e most jogosítványt szerezni Budapesten.

A B kategóriás jogsi árának alakulása

Az autóval való közlekedés Budapesten gyakran gyorsabb, kényelmesebb és biztonságosabb, mint a tömegközlekedés, akár munkába megyünk, akár vásárolni utazunk. A vezetői engedély megszerzésének költségei az évek során változtak, és bátran mondhatjuk, hogy évről évre növekszik. Magyarországon a vezetői engedély megszerzésének költségei az elmúlt években ingadoztak.

2015-ben a vezetői engedély megszerzésének költsége 200 000 forint körül volt, azonban 2019-re a költségek körülbelül 300 000 forintra emelkedtek, 2023-ban a jogosítvány ára pedig elérheti a félmillió forintot is.

A B kategóriás jogsi megszerzésének költségét számos tényező befolyásolhatja, például az üzemanyagár változása, az infláció és a gépjárművezető-oktatók bérének emelkedése is.

Az autósiskola árak változása

2017-ben új vezetői engedélyezési rendszert vezettek be Magyarországon. Az új rendszer célja az volt, hogy egyszerűbbé és gyorsabbá tegye a vezetői engedély megszerzését. Ez azonban a jogosítvány megszerzésének költségnövekedését is jelentette.

Az új rendszer szerint a tanulóknak minimum 30 óra gyakorlati képzésen kell részt venniük, valamint sikeres vezetési vizsgát kell tenniük. Viszont nem csak az óraszámot nézik, hanem legalább 580 km össztávot is meg kell tenni ez alatt az idő alatt.

A képzésnek a díja, valamint a vizsga díja benne van a jogosítvány megszerzésének teljes költségében.

B kategóriás jogsi ár Budapesten

A vezetői engedély megszerzésének költségei Budapesten hasonlóak, mint Magyarország más részein.

A költségek azonban az autósiskolától és a megszerezni kívánt jogosítvány típusától függően változhatnak. Ide kattintva a jogsi kalkulátorral kiszámolhatja, mennyibe kerülhet Önnek a jogosítvány megszerzése.

https://readygojogsi.hu/jogsi-kalkulator/

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.