Lakberendezés

A karácsonyi trendek 2021-ben

Az idei karácsony esélyesen már újra a régi kerékvágásban fog történni, hiszen ismét meglátogathatjuk majd szeretteinket. Ennek fényében érdemes lehet a dekorációkat is megújítani, hogy azzal is az újrakezdés szellemét idézhessük meg. Nézzük meg azt, hogy idén milyen trendekkel kalkulálhatunk!

Színkombinációk

A karácsony hagyományos színei a fenyőzöld, az élénkpiros és a fehér, de gyakori emellett a klasszikus arany és ezüst is. A modern korban azonban a karácsonyi dekoráció színváltozatai már elérhetőek a feketétől a babakéken át az élénk rózsaszínig.

2021-ben a trendelő árnyalatok a rózsaarany és fehér, valamint az áttetsző és fekete színű üvegek zölddel és arannyal ötvözve. A klasszikus piros-fehér-zöld triót sem kell eldobni, de ezeknek a felfrissített variációi közül is sok izgalmas lehetőséget találhatunk. Más fémes és üveges dekorelemek szintén lendületes és sikkes hatást tudnak kölcsönözni a lakásnak.

Érdemes végiggondolni, hogy egyrészt számunkra mely színek lennének harmonikusak, amiket több éven keresztül, legalább egy hónapon keresztül szívesen nézegetünk a lakásunkban.

Dekor elemek

Biztosan mindenki emlékszik a szárított növényekből és fákból készített betlehemi játékokra, vagy a nagyszülők polcain díszelgő, aranyos csecsebecsékre. A karácsonyi figurák stílusának azonban nem kell itt megállnia – manapság egyre több letisztult és modern dekort szerezhetünk be, amikkel még ünnepibbé tehető a lakás hangulata.

Választhatunk lágyabb dekorokat is: a polcokon futtassunk végig meleg fényű égősorokat, vagy válasszunk üvegből vagy fémes anyagból készült rénszarvasokat, könyvtartókat. Helyezzünk bájos angyalokat a kevésbé zsúfolt polcokra, vagy válasszunk növénynek piros levelű mikulásvirágot.

A legfontosabb, hogy számunkra otthonos és meghitt legyen a légkör. Ne vásároljunk olyan terméket, amiben azért vagyunk bizonytalanok, mert nem találjuk annyira vonzónak vagy szimpatikusnak. Amennyiben a rusztikus stílust szeretjük, bátran válasszuk azt, és a lendületes, fiatalos stílust kedvelőként válasszunk modernebb vonalú dísztárgyakat.

Kép forrása: Ewalds.hu

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.