Támogatott tartalom

A kávézás több, mint egy mindennapi szokás!

Ha a kávéért rajongókat megkérdeznénk, mit jelent számukra a napi feketéjük elszürcsölése, akkor valószínűleg ezernyi, különböző választ adnának. S viszonylag kevesen reagálnának csak annyit, hogy lényeg a koffein bevitel.

Mert maga a kávézás, kezdve a megfelelő típus kiválasztásával, folytatva az elkészítés fázisaival és zárva a kortyolás momentumaival sokkal több holmi hóbortnál. Rituálé, amihez érzések, nem egyszer események, találkozások kapcsolódnak. Már csak ezért sem mellékesek a körülmények és az összetevők!

Milyen kávébabból pörkölik az “igazit”?

A kérdés, amire nincsen univerzális érvényű válasz. Amikor az egyszerű és gyors kávé vásárlás kerül a teendők listájának élére, akkor ellenben nagyon is mérvadó, hogy milyen típusra bökünk rá.

Ajánlást sokat olvashatunk, de a saját szájíznél nincsen jobb iránymutató. Szóval marad a kóstolás, mint a leghitelesebb tapasztalat szerzési forma. Illetve ha van olyan, akinek az ízlésében és véleményében bízunk, akkor ilyen módon, eszmecserével is új információkhoz juthatunk.

Jó taktika egy-egy feketét kávézókban, kávéházakban elfogyasztani, olyan helyen, ahol a szakmai hozzáértés az elsőtől az utolsó másodpercig biztosított.

A leírások természetesen jó támpontokként szolgálnak. Kiderülhet belőlük, hogy az adott típus milyen ízvilágot képvisel, mik azok a karakteres ízjegyek, melyek megmutatkoznak általa stb. Így azért már ténylegesen egyszerűbben megoldható a kihívás!

Kotyogós, őrlős, kapszulás? Miről szól a jelenlegi kávékészítési trend?

Egy időben valóban újra fénykorát élte a kotyogós, és tulajdonképpen most is milliók rajonganak érte. Ám a legújabb divat, aminek egyébként évszázados gyökerei ismertek az egyszerűen nagyszerű French Press kávé “kinyerési” variáció.

A legendája sok helyen olvasható, az már más kérdés, hogy mennyire valós a történet. De állítólag egy véletlen folytán derült ki, hogy a forró vízbe ejtett kávészemek, – szűrés után persze – különlegesen ízletes nedűt eredményeznek.

És hogy miért egyszerűen nagyszerű? Azért, mert maga az eljárás pillanatos hadművelet, s az eszköz megvásárlása nem jelenthet sem anyagi, sem egyéb akadályt. A dizájnos külsejű szerkezetben pár perc leforgása alatt elkészíthető a mennyei ital: őrölt kávé (kristálycukor nagyságú), forró víz (25 g kávéhoz 350 ml kb.) közbenjárásával.

Az adagok természetesen egyéni ízléshez formálhatóak, a nem mindennapi végeredmény így is-úgy is kortyolhatóan borítékolható.

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: nikkimeel

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.