Lakberendezés

A konyhai és étkezőszékek típusai

Konyhai székeket, étkezőszékeket sok évre vásárolunk. Az üzletekben nagyon sok különböző modellt találunk.

Nemcsak a stílusuk, hanem az alapanyaguk is más és más. Melyek a legkeresettebb típusok? Nézzünk körül a piacon, és ismerjük meg a különböző változatok előnyeit.

Fa étkezőszékek

A klasszikus megoldás, ha természetes fából készült konyhai és étkezőszékeket választunk. Nagyon szépek, tartósak és kényelmesek, ráadásul évekig szolgálnak bennünket. Másrészt ez a bútortípus nem illik minden lakásbelsőbe, ezért jól gondoljuk meg, hogy valóban a természetes fát szeretnénk-e választani.

Műanyag székek

A műanyag konyhaszékek nagyon praktikusak lehetnek. Könnyűek, vagyis könnyen áthelyezhetők, ráadásul villámgyorsan és hatékonyan tisztíthatók. Ez különösen fontos lehet a kisgyerekes családok esetében, ahol – mint tudjuk – folyamatos harcot kell folytatnunk a tisztaságért.

Kárpitozott székek

Szép, elegáns megoldás, amely sok melegséget kölcsönöz a helyiségnek. Kárpitozott konyhai és étkezőszékeket nemcsak egy színben, hanem izgalmas színösszeállításban is vásárolhatunk – de a mintás darabok is érdekesek lehetnek.

Sajnos van egy kevéssé kényelmes tulajdonságuk: a szennyeződéseket nem könnyű eltávolítani az anyagukból. Ezért az ilyen székeket állítsuk az étkezőbe, a konyhában ugyanis hamar elvesztenék a szépségüket.

Fém székek

Egyre népszerűbbek a fémből készült székek. Ez az anyag különösen a korszerű, minimalista lakásbelsőkben mutat jól. Nagy előnye, hogy évekig erős és tartós marad. Sokak számára azonban túl „hűvösnek” tűnik a fém. Ilyenkor jó megoldás lehet a kárpitozott vagy bőrrel behúzott változat, amely nemcsak kényelmes, hanem otthonosabb látványt is nyújt.

Már ebből a rövid összeállításból is látszik, hogy milyen különbözőek lehetnek a konyhai és étkezőszékek. A sokféle változatból azonban könnyűszerrel kiválaszthatjuk azt, amelyik a leginkább megfelel az élethelyzetünknek és az elvárásainknak. https://www.vidaxl.hu/g/5886/konyhai-es-etkezoszekek

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.