Támogatott tartalom

A különleges szamurájkardok története

Léteznek olyan vágóeszközök, amelyeket nem látunk minden konyhában, ami teljesen érthető. Fura is lenne, ha egy háziasszony például szamurájkarddal darabolná a zöldségeket. Nem, ez a “szépség” nem erre született. A szamurájkardnak megvan a maga története, és furcsa módon a mai napig akadnak olyan gyűjtők, akik nem tudnak betelni vele. 

Ha te is nagy rajongója vagy a japán kultúra szüleményének, akkor tarts velem, mert cikkünkben számos kulisszatitkot megosztunk majd veled!

Hol jelent meg először a szamurájkard?

Napjainkban a szamurájkard nem éppen egy mindennapi eszköz, hiszen leginkább a gyűjtők és a rajongók vásárolják őket. Mégis ez az életérzés az, amely a mai napig mozgatja a piacot és igen, itt még mindig van helye ennek a sajátos kategóriának.

A Kések Ollók Webáruház szamurájkard kínálatában sok-sok érdekes darabbal találkozhatunk, amelyek senkinek nem okoznak majd csalódást. De most ugorjunk egy kicsit vissza az időben! 

A szamurájkardok a középkori japán katonák fegyverei voltak. A szamurájok kultúrája 1100 és 1800 között élte virágkorát, s a szamurájok amolyan művészi harcosok voltak. A szamurájkardok egy egész életen át kísérték őket, és pengéjük éle semmilyen más eszközhöz nem volt hasonlítható. 

Hattori Hanzo – Amikor egy legenda kelt életre

Hattori Hanzo egy legendás ninja volt, de tényleg, aki filmbe illő manővereket hajtott végre, mindezt teljes hidegvérrel. Ő fejlesztette tökélyre a lopakodás művészetét. A Sengoku-korszakban szolgálta a Tokugawa klánt. Ez a szellemiség pedig legenda formájában fennmaradt és a mai napig tovább él.

Tovább él a róla elnevezett szamurájkardban is. Gondolj csak bele, voltak olyan darabok, amelyeket a ninják ninjának dedikált! Sőt, akadnak különleges, háromdarabos gyűjtemények is, amelyek szintén a nevét viselik. 

Szamurájkardszett a Bökertől

A gyűjtemény gyarapítása fontos, de a kardok speciális szettjei ajándékként egyaránt funkcionálhatnak. A középkori vagy japán kultúra szellemiségének jegyében épült szállodák, éttermek szintén díszíthetik velük falaikat. 

A szettek minden egyes terméke szénacélból készült, s a dekoratív vágóélek mellett a hagyományos kialakítású markolat is különlegessé teszi az összhatást. De mi lapul egy ilyen készletben? Egy wakizashi, egy katana és egy tantó hegyű kard. Általában egy fából készült tartó szintén jár minden vágóeszköz mellé.

A Böker márka garantálja a minőséget is, így egyetlen készletben forrt össze a tradíció és a technológia. A vállalat egyébként már a 18. század óta foglalkozik vágóeszközök gyártásával; Amerikában, Kínában, Argentínában és Németországban egyaránt jelen van termékeivel. 

A szamurájkard tehát nem csak egy kard, ez egy kard, aminek “lelke” van, így eszerint bánjunk vele. 

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.