Támogatott tartalom

A leggyakoribb matekos formák a lakberendezésben

A lakberendezésben rengeteg féle forma fordul elő – gondolhatnánk elsőre. És valóban: tény, és való, hogy rengeteg olyan matematikai alakzat figyelhető meg, melyet minden bizonnyal tanultunk már korábban, a középiskolai tanulmányaink során. Pontosan milyen formákat említhetünk? Íme, lássuk a legismertebbeket!

A négyzet – mely minden szobának alapvető forma eleme

Gondoljunk csak arra, hogy a székünk ülése milyen formájú, vagy az ágyunk tartólábainak mi a keresztmetszete.

A téglalap – mely a leggyakoribb formának számít

A szobánk falfestményei, az ágyunk alapformája, az íróasztalunk, székünk háttámlája és a szekrényünk oldalai – csupán néhányat említettünk a rengeteg példa közül.

A rombusz – mely még itt is rébusz

A rombusz gyakori formája az extrém falfestmények keretének, a szőnyegeknek és a fali kárpitoknak. A legegzotikusabb forma, amely csak megjelenhet a nappaliban, minden kétséget kizáróan.

A kör – amely a klasszikusság kifejezője

A kör az igazi klasszikusság kifejezője. A szőnyegfélék, falikárpitok, székek igazi örök formája, mely szinte minden nappaliban megtalálható, kivétel nélkül.

A paralelogramma – az igazi ritkaság

A paralelogramma minden kétséget kizáróan egy ritkább formának számít minden nappaliban. Hiszen, nagyon kevés olyan eszköz, tárgy, vagy díszítőelem van, amely ilyen formájú lenne.

Mire kell odafigyelni?

Kiemelkedően fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy az esztétikai formák megvalósításához milyen anyagmennyiségre lesz szükség. Például, ha egy kör alakú szőnyeget szeretnénk a szoba közepére, akkor tisztában kell lennünk azzal, hogy a sugárral négyzetesen arányos anyagmennyiségre lesz szükségünk – ehhez viszont tisztában kell lennünk a kör területszámításával.

Mi jellemzi az igazán esztétikus lakberendezést?

Az esztétikus lakberendezés jellemzője, hogy minden formából használ párat a nappaliban. Tehát, a fent felsorolt elemek mindegyike megtalálható benne. És ehhez nem kell matematikusnak lenni, vagy matematikai gondolkodásúnak lenni, csupán józan eszűnek.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.