Támogatott tartalom

A legjobb karácsonyi ajándékok 10 éves kor alatt

A karácsony sokak számára az év egyik legjobban várt időszaka. Fokozottan igaz ez a gyerekekre, hiszen ilyenkor nemcsak iskolaszünet van, hanem összejön a család, ünnepi díszbe öltözik az otthonunk és persze ajándékok kerülnek a karácsonyfa alá.

A fények, a hagyományos ételek és édességek, az újra előkerülő karácsonyi slágerek csak fokozzák az ünnep varázsát. Az ajándékvadászat azonban stresszes feladat lehet, főleg ha teljesen tanácstalanul vágunk bele.

Cikkünkben így összegyűjtöttük azokat a játékokat, amiknek igazán örülni fognak a gyerekek.

Miért olyan fontos a megfelelő karácsonyi ajándék a kicsiknek?

A legtöbb családban nagy hagyománya van a karácsonyi ajándékozásnak, melyet a kicsik izgatottan várnak. Általában a Jézuska vagy az Angyalka hozza a meglepetéseket 24-én este, valahol csengettyű jelzi a jöttét, valahol pedig karácsonyra virradva teremnek ott az ajándékok a fa alatt.

Ennek részletei gyakran megmaradnak azután is, hogy lelepleződik az igazság a gyerekek előtt, így szinte életkortól függetlenül minden évben csillogó szemmel várhatják a szentestét.

A kicsik számára ilyenkor különösen fontos az ideális ajándék megtalálása, hiszen egy jól kiválasztott játékkal nemcsak örömüket fokozhatjuk, hanem a karácsony varázsát is.

Legyen szó a régóta vágyott baba, foglalkoztató fajáték vagy épp távirányítós autó beszerzéséről, ha sikerül eltalálni gyermekünk kívánságát, még különlegesebbé tehetjük számára az ünnepet.

Ezek a legjobb karácsonyi ajándékok 10 éves kor alatt

Fajátékok a kisebbeknek és nagyobbaknak is

A fajátékok ideális ajándékok lehetnek karácsonyra akár már két-három éves kortól. Igazán széleskörű kínálatból választhatunk, ha szétnézünk egy játékboltban. A fejlesztő, logikai játékoktól a vasúti pályákon keresztül a bonyolult építőjátékokig mindent megtalálunk.

Az opciók leegyszerűsítésében segíthet gyermekünk érdeklődési köre, valamint a dobozon feltüntetett ajánlott életkor. Így kisebb eséllyel futunk bele abba a problémába, hogy túl egyszerű vagy túl bonyolult játékot választunk a kicsinek, aki így hamar ráunna.

Társasjátékok

A társasjátékok jól összekovácsolják a családot, lehetőséget teremtenek a kötetlen kommunikáció kialakulására és még fejleszthetik is a kicsik logikai, nyelvi és szociális készségeit.

Ha óvodás vagy kisiskolás is van a családban, válasszunk olyat, aminek egyszerűek a szabályai, illetve nem tartalmaz feladatkártyákat. Így a legkisebbeket is bevonhatjuk a játékba.

A versengésen és ügyességen alapuló játékok, például a Jenga, a Twister vagy a Ki nevet a végén is jó választás lehet. Az idősebb gyerekek számára pedig élvezetes lehet egy detektív vagy logikai játék is.

Hoverball

Ha szeretnénk róla gondoskodni, hogy gyermekünk minden nap eleget mozogjon, jól jöhet egy hoverball. A légpárnás, lapos focilabda könnyen mozog minden sima felületen, puha szélei miatt pedig nem kell tőle félteni otthonunk értékeit sem. Így beltéren is biztonsággal használható. Elég hozzá egy nagyobb üres tér a lakásban, és kezdődhet a focimeccs!

Csillagos égbolt éjjeli lámpa

Ha a kicsi fél a sötétben, nemcsak az elalvást teheti könnyebbé egy éjjeli lámpa, hanem egy kis varázslatot is vihet a gyerekszobába a csillagos égbolt kivetítésével. Válasszunk olyat, amin valós bolygók és csillagképek szerepelnek, és akár egy új esti rutinná is válhat, ahogy végignézzük őket.

Távirányítós játékok

A fiúk és lányok körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különböző távirányítós játékok. Már nem csak az ismerős kisautók formájában érhetőek el a boltokban, de ügyes kis robotokként is, amikből óriási a felhozatal. Az interaktív kisállatok és játékkatonák csak a jéghegy csúcsai a kategóriában.

Hogyan derítsük ki, mit szeretne ajándékba gyermekünk?

A fajátékoktól kezdve a távirányítós robotokig óriási a felhozatal, amiből választhatunk, így nem árt kicsit leszűrni a lehetőségeinket. Érdemes azonban finomabb módszerekhez nyúlni, ha meglepetést szeretnénk.

Elsősorban gyermekünk személyiségétől és érdeklődési körétől függ, hogy melyik ajándék válik be igazán. Figyeljünk oda a gyerekekkel való közös beszélgetések minden részletére, és az elmúlt hónapok során elhangzott kívánságaikból már kikövetkeztethetjük az ideális meglepetést.

Jó kiindulópont lehet, ha van kedvenc filmje, könyve, szuperhőse vagy videojátéka, esetleg aktívan sportol, zenél vagy táncol. Ha teljesen tanácstalanok vagyunk, megkérdezhetjük akár a barátaikat is, akiktől jó eséllyel kaphatunk pár támpontot.

Bármi mellett is döntünk végül, a karácsonyi ajándékok beszerzését nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni. Az ünnep előtti utolsó napok gyakran kaotikussá válnak, a népszerűbb gyerekjátékok pedig könnyen elfogynak az üzletek polcairól és a webáruházakból is.

Utóbbi esetben a kiszállítás is több időt vehet igénybe, azt pedig biztosan nem szeretnénk, hogy ajándék nélkül maradjon a karácsonyfa alja.

Kép forrása: 123rf.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.