Támogatott tartalom

A minőségi étkészletek a gyerekeknek is járnak!

Miért is etetnénk a gyermekünket silány tálkákból, amikor mi is szívesebben vesszük a finom falatokat egy szép tányérból, vagy fogyasztjuk el a reggeli kávénkat kedvenc bögrénkből? Hidd el, a kicsik is pontosan így éreznek!

Nagyon ragaszkodnak azokhoz a holmikhoz, melyek tetszenek nekik, ezáltal pedig egy rossz evő gyermeknek is meg tudjuk hozni az étvágyát, ha egy csodás, kedvenc mesefiguráit ábrázoló tányérból kínáljuk neki az uzsonnát.

A Zsolnay gondolt a kicsikre!

Tudjuk, hogy a Zsolnay porcelán messze földön híres, a Meseweb Zsolnay termékei pedig minden apró kis szívet megdobogtatnak. Hogy miért? Mert Bogyó és Babóca vidám kis figurái integetnek rájuk és biztatják őket, hogy fogyasszák el az eléjük tett étkeket.

Ne gondold azt, hogy felesleges lenne ilyen szép étkészletet használni! Ezek a tányérok és bögrék ugyanis nagyon tartósak, magas minőségűek és élménnyé teszik az étkezést.

Ha már Zsolnay, ismertesd meg a kicsivel a porcelángyártást is

A gyerekek akkor tanulnak a legtöbbet, ha észrevétlenül juttatjuk el számukra az információkat. Várszegi Adél: Zsolna és az Eozingyár könyve pedig nem csupán informatív, de izgalmas olvasmány is, amely egy fordulatokkal teli történet közben elvezet bennünket a Zsolnay-negyed ikonikus helyszíneire.

Közben pedig együtt izgulhatunk gyermekünkkel azon, hogy vajon sikerül-e a kislánynak megmentenie a manók munkahelyét, vagyis az Eozingyárat.

Az eozin is a Zsolnayhoz kötődik

Zsolnay Vilmos sokat kísérletezett, hogy olyan porcelánt és mázat állítson elő, ami rendkívül mutatós, tartós, ámde egyedi is. Ebben segítségére voltak a kor nagy tudósai, mesterei, vegyészei, így együttes munkával készítették a páratlan és titkos eozinmázat, melynek az egész világ a csodájára járt. Különlegessége, hogy a színe az égetés során alakul ki, így minden egyes tárgy másképpen néz ki.

És ki az a Pirogránit?

A Zsolna és az Eozingyár mesekönyvben megismerkedhettek Pirogránittal, a jószívű és bátor oroszlánnal, aki segíti a Zsolnát, a főszereplő kislányt a céljai elérésében.

A pirogránit valójában szintén egy Zsolnay találmány, egy olyan erős és fagyálló anyag, amelyet épületek homlokzatának díszítésére használnak. Ez a magas hőfokon kiégetett kerámia erősebb a kőnél, ezáltal a kültéri épületek díszítőelemeként sokkal tartósabb.

És akkor jöjjön még egy csodás hír!

A Zsolnay gyerek étkészletek szülőhelyén, a pécsi Zsolnay-negyedben, egy egyedülálló kulturális és szórakoztató központ épült! Koncertek, állandó és időszakos kiállítások és tárlatok, valamint kiváló szórakoztató programok várnak benneteket, ezért, ha kíváncsiak vagytok azokra a helyszínekre, amelyeken a mesekönyv játszódik, akkor látogassatok el Pécsre!

Nemcsak a kicsik, de a nagyobbak is el tudják magukat foglalni, hiszen tudományos műhelyek, interaktív kiállítások, virtuális világ, de még planetárium is várja őket!

A Zsolnay porcelán ma is egy kuriózum, országunk büszkesége, ismertesd meg a következő generációval is, ezt pedig a mesekönyvvel játékosan is megteheted!

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.