Támogatott tartalom

A napelem rendszerek összetett technológiája

Azzal, hogy alapjaiban mi is a napelem rendszerek feladata és miként működnek nagy vonalakban, mindenki tisztában van. A napsugarakban rejlő energia hasznosítása ilyen módon környezetbarát és költséghatékony módot teremt arra, hogy elektromos áramot állíthassunk elő.

Egy ilyen rendszer vásárlása és telepítése azonban nem rövid távra szól, hiszen több évtizeden keresztül hatással lesz a mindennapi életre. Éppen ezért érdemes alaposan tájékozódni a vásárlás előtt a pontos működésről és a tudnivalókról egyaránt.

A napelem rendszerek összetett technológián alapulnak

A napelem rendszerek működése egy nagyon összetett technológián alapul, ugyanis a modulok, amelyeket általában látunk belőle, csak a jéghegy csúcsait jelentik. Ezen felül számos összetevője van még a rendszernek.

Az egyik ilyen lényeges rész a tartómechanika, amely lehetővé teszi a biztonságos felhelyezést. De szükség van még a vezetékek, a transzformátorok, a kommunikációs rendszer, az árammérő óra, valamint az inverterek, vagyis a teljesítmény szabályozók munkájára is.

Lényeges a minőség

napelem rendszerek

Fontos, hogy a napelem rendszerek esetében minden egyes résznek kifogástalan állapotban kell lenniük, ehhez pedig szükség van a minőségi termékekre modulék és tartozékok terén egyaránt. Így hosszú évtizedeken keresztül nem lehet vele probléma.

Napelem és napelem között is van különbség

Természetesen a napelemek teljesítményében is van különbség, annak kiszámításához pedig, hogy számunkra melyik a legideálisabb, ajánlott szakember segítségét kérni. Hiszen a legkisebbek egy kisebb méretű családi ház energiaellátáshoz ideálisak, de egészen nagy épületek igényeinek kiszolgálására is lehetőség nyílik megfelelő paraméterek mellett.

Így érdemes tájékozódni azzal kapcsolatban is, hogy az adott létesítmény villamos energia igényét mekkora teljesítményű napelemek képesek kielégíteni.

Nem kell kétségbe esni, ha a tető nem alkalmas napelemek telepítésére

Nem sok olyan tető van, amely nem alkalmas a napelemek telepítésére, ám nem minden esetben ideális ez a megoldás. Ugyanis ha nem megfelelő a tájolása, már alapból érdemes elgondolkozni a modulok kertbe való telepítésén vagy egyéb melléképületre van felhelyezésén, ahol több napenergiát hasznosíthat ugyanannyi idő alatt.

A felhelyezésnél lényeges továbbá odafigyelni a 15-30 fokos dőlésszög tartására is, ellenkező esetben ugyanis romolhat a panelek teljesítménye.

Mindezek figyelembe vétele mellett a napelem rendszerek hosszú távon hajtanak hatalmas hasznot az ember számára, utat nyitva ezáltal egy zöldebb jövő irányába.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.