Lakberendezés

A nappali bútorai a kényelmünket szolgálják

Néha szükségünk van lazításra, pihenésre, kikapcsolódásra. Az emberek szeretnek munka után kicsit relaxálni és úgymond átkapcsolni az agyukat, hogy ne a napközben végzett munkára fókuszáljanak még este is.

A feltöltődés színtere lehet a nappali, pontosabban azok a kényelmi bútorok, amelyeken jólesik lazítani, megpihenni, átgondolni az aznapi vagy éppen a másnapi eseményeket.

A megfáradt végtagok hálásak lesznek a nappaliban terpeszkedő komfortos kanapéért, illetve a lábtartóért. Mutatjuk, hogyan és mi alapján válasszuk ki ezeket a bútorokat a lakásunkba!

A kanapé kiválasztása csak az első lépés

A nappalinkba választhatunk modern és hagyományos kanapét is, de az első és legfontosabb dolog, amiben döntenünk kell, az nem más, mint a kanapé mérete. Ezt nem csak az egyéni vágyunk, igényünk határozza meg, hanem a nappali nagysága is sokat számít, amikor arról határozunk, hogy kétszemélyes, négyszemélyes, kihúzható vagy éppen sarokkanapét vásárolunk.

A három – és négyszemélyes kanapé a legpraktikusabb a nagyobb családokban, vagy ahol rendszeresen hívnak meg vendégeket. Ez esetben a kanapéágy is nagyon hasznos, hiszen ki lehet húzni és a vendégek ezen az ágyon aludhatnak is.

A nagyobb családokban sok olyan holmi halmozódhat fel a nappaliban, amelyet a vendégek érkezésekor jobb elrejteni, ezt a tárolós kanapék teszik lehetővé. A tárolós kanapé a kisebb lakásokban is előnyös lehet, mint ahogyan a kétszemélyes ülőbútor is. A klasszikus és modern enteriőrbe is találunk megfelelő formatervezésű és színű ülőgarnitúrát.

Egy sarokkanapéval nagyszerűen maximalizálhatjuk a nappali alapterületét. Amennyiben a funkcionalitás és a maximális helykihasználás a célunk, akkor mindenképpen a sarokkanapé lehet a jó választás.

Ezek az ülőalkalmatosságok nagyon sokoldalúak, hiszen egyrészt lehetőséget adnak a relaxációra és a pihenésre, másrészt egy-két bútorzattal – fotel, ülőpad, dohányzóasztal – kiegészítve, nagyszerű vendégfogadó hellyé is válhat a nappalink.

A kanapé kiválasztásánál a bútorzat kárpitozása is fontos szempont lehet. Ebben az esetben ne csak a lakás stílusára fókuszáljunk, hanem arra is, hogy mennyire könnyen tisztítható az adott szövet. A kínálatban találunk nagyobb kopásállósággal és ily módon hosszabb élettartammal bíró kanapékat is.

Egyéb kényelmi bútor a nappaliban

Amikor kiválasztottuk a kanapét, lehet, hogy kialakul bennünk egyfajta hiányérzet, még akkor is, ha már beszereztük a könyvszekrényt, a fali polcokat, a dohányzóasztalt, a foteleket és már a dekorációs elemek is megvannak.

A komfortérzetünket tovább fokozhatjuk, ha nem csupán az ülőgarnitúrát szerezzük be, hanem a kényelmes lábtartó puffot is. Ennek a bútordarabnak különösen akkor vesszük hasznát, ha a munkánk miatt a lábunknak is extra pihenésre van esténként szüksége. Ezek a bútordarabok nem csak lábtartóként, hanem extra ülőhelyként és tárolóként is szolgálhatnak.

A kényelmes lábtartó puff kiválasztása nem bonyolult. A színét, a méretét és az anyagát hozzáigazíthatjuk a többi bútordarabhoz. Ily módon dönthetünk a színek harmóniája mellett, azaz olyat választunk, ami kiegészíti a többi bútor színét, de élénk színű lábtartó puff mellett is határozhatunk, hogy ezzel is egyfajta kontrasztot teremtsünk a lakásunkban, jelen esetben, a nappaliban.

Ha éppen most tervezünk kanapét és lábtartó puffot vásárolni, nézelődjünk a Furnio.hu weboldalon. Itt mindet megtalálunk egyetlen helyen, nem is kell különböző webáruházakban keresgélnünk.

Kép forrása: Shutterstock.com / Szerző: New Africa

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.