Lakásfelújítás

A nyílászárók kiválasztása fontos lépése a házépítésnek

Amikor megterveztetjük és elkezdjük valóra váltatni álmaink otthonát, a megfelelő ajtók és ablakok beszerzése lényeges szempontnak számít. A körültekintően megválasztott nyílászárók hosszú éveken keresztül tehetik esztétikussá, energiatakarékossá és biztonságossá az otthonunkat.

Gondolkodjunk hosszú távon!

Ha eldöntöttük, hogy belevágunk életünk legnagyobb kalandjába, és házat építünk, akkor előrelátóan kell gondolkodnunk. Mivel hosszú távra tervezünk, fontos, hogy időtálló alapanyagokat szerezzünk be. Többek között a nyílászárókat is ennek szellemében érdemes kiválasztanunk.

műanyag nyílászárók

Kép forrása: Getty Images

Ezért is választják olyan sokan a strapabíró műanyag ajtókat és ablakokat. A számos színben elérhető műanyag nyílászárók szinte elnyűhetetlenek. Az előnyeik közé tartozik, hogy időjárás, víz, ütés és UV-állóak.

A fa társaikhoz képest nem korhadnak, nem szívják magukba a nedvességet, illetve nem száradnak ki. A műanyag nyílászárók tartják az alakjukat és formájukat, valamint mentesek az anyaghibáktól.

Műanyagból vannak…

Bár a mai napig sokan gondolják azt, hogy a műanyag ajtók és ablakok teljesen műanyagból vannak előállítva, de ez nem teljesen fedi a valóságot. A műanyag nyílászárók vázai, vasalatai és zárrendszerei rozsdamentes acélból készülnek.

Ezek az alkatrészek felelősek azért, hogy a műanyag ajtók és ablakok ne deformálódjanak el. Ezenfelül a modern műanyag nyílászárók gyártásánál olyan speciális technológiát használnak, aminek köszönhetően az anyaguk az évek előrehaladtával sem fognak megfakulni, megsárgulni vagy betöredezni.

műanyag nyílászáró profilok

Kép forrása: Getty Images

Egyedi méretek

A műanyag ablakok és ajtók szintén nagy előnye, hogy egyedi méretekben is kaphatók – hasonlóan a klasszikus fa nyílászárókhoz. Noha a tapasztalatok azt mutatják, hogy a standard műanyag ajtó méretekkel többnyire beérik az új házat építők, viszont a műanyag ablakokat sok esetben egyedi méretben kérik. Az egyedi méretű igényeinket akár 2-3 hetes határidővel tudják vállalni az erre szakosodott cégek.

Képek forrása: Getty Images

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakásfelújítás

Comments are closed.