Lakásfelújítás

A polikarbonát tetőfedés előnyei és hátrányai

Manapság a polikarbonát a legmegbízhatóbb alapanyagnak számít, ha az előtetők, télikertek elkészítését szeretnénk megvalósítani. Ha a fő feladat a teraszfedés, akkor számos lehetőség közül válogathatunk.

A polikarbonát tetőfedésre jellemző a tartósság, és a megbízhatóság, illetve véd az időjárás viszontagságai ellen. Vegyük végig melyek lehetnek a polikarbonát tetőfedés legfontosabb előnyei és hátrányai.

Az üveggel szemben nem egyértelmű győztes a polikarbonát

A polikarbonát lemez fényáteresztő tulajdonságai 20%-kal rosszabbak, mint az üveg képességei, ennek köszönhetően sajnos jobban leárnyékolja a teraszt és a belső helyiségeket. Az UV fény hatására a polikarbonát lemez elszíneződik.

A felületét tekintve hamar karcossá válhat. Sajnos a légkamrás tetőlemezként felhasznált lemezek üregesek, ezért képesek felerősíteni a kopogó hangot, így zavaró lehet az ütemesen csöpögő esőcseppek hangja. A tisztításuk sem egyszerű, hiszen nem lehet biztonsággal ránehezedni, főleg nagy testsúllyal.

A polikarbonát mellett is szólnak pozitív érvek, ugyanis könnyebb az üvegnél, ezért gyengébb tartószerkezetre is feltehető. Nem utolsó szempont az sem, hogy a polikarbonát lemez jóval olcsóbb az üvegnél.

A polikarbonát számos előnyei is ismertek

Költséghatékony kivitelezés

A polikarbonát panelek olcsóbbak az üveghez képest, könnyű súlyuk miatt egyszerű a telepítés és kevésbé időigényes vele a munka. Elegendő könnyebb keret a polikarbonát tetőfedés során, ezért olcsóbbak hozzá az anyagok és a telepítés költségei.

Rugalmasabb, könnyebb vele a kreatív tervezés

A polikarbonát lemezek rugalmasabbak, mint az üveg, a fém, vagy a fa. Ezért kupola formába is önthető, a rugalmasság lehetővé teszi a könnyebb tervezést.

Magas ütésálló képesség

A polikarbonát tetőfedés esetében alacsony a tűzveszély, és rendkívül ütésálló a jégesővel, madarakkal szemben. A törés esélye is igen csekély, ha az összeszerelésről vagy a szállításról van szó. Azonban, ha mégis törés történne, kevésbé veszélyes, mint az üvegszálak.

10 év élettartam

A tetőfedő elemek élettartama nagyjából 10-15 év. A leggyakoribb eset, hogy a gyártók legalább 10 évre garanciát vállalnak.

Extra szigetelés

A polikarbonát tetőfedés jellemzően egyrétegű vagy többrétegű. Extra szigetelést biztosít a dupla panelű polikarbonát. Az üvegházak általában egyrétegűek, míg a családi házak és irodák többrétegűek. A rétegek közötti levegő gátolja a hőveszteséget, ezért kiválóan biztosítja a megfelelő szigetelést.

Terasz építés költségei

Mindenki szeretne előre költséget kalkulálni, mielőtt hasonló projektbe kezd. Azonban a legtöbb esetben nem tudnak számunkra pontos összeget mondani a szakemberek, ugyanis mindenkinek más igényei vannak, és különböző kialakítások születnek környezettől függően.

Bármilyen munkát is végzünk, biztosan szükségünk lesz minőségi szerszámokra. A Szerszámok webáruházban kedvére válogathat a munkavégzéshez szükséges kéziszerszámokból, csavarhúzókból. Illetve számos autószerelésre alkalmas szerszám is megtalálható a weboldalon!

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakásfelújítás

Comments are closed.