Támogatott tartalom

A te kutyusodnak is a legjobb kutyatáp jár

Minden kutyatulajdonos a saját kutyáját tartja a világ legszebb, legokosabb és legjobb négytappancsosának. És ez így is van jól. Ugyanúgy, mint az embergyerekek esetében, itt is megfigyelhető az egészséges elfogultság. Ezt pedig nem más indokolja, mint a szeretet.

Hiszen ezek a nagy vagy kis szőrösök igencsak megérdemlik ezt, hiszen azt lesik, hogy mutassák ki, mennyire fontos nekik a gazdi és a családjuk.

Nem az emberi koszt a legjobb neki

Biztos te is számos indokot fel tudsz sorolni, hogy miért is érdemli meg a te kedvenced a létező legeslegjobb tápot. Szerencsére a Falatozoo.hu állateledel webáruház márkás kutyatápok nagy választékában te is könnyen rátalálhatsz azokra a finom eledelekre, amelyekkel kis vagy nagyobbacska pajtásod jól megtömheti a pocakját.

Nagyon sokféle ízvilágú – csirkés, pulykás, halas, bárányhúsos, kacsás és egyéb egzotikus – tápok sora áll rendelkezésre, hogy kellő energiával lássa el a szőrös gyerkőcöt.

Valószínűleg közted és a kutyád között nagy az összhang, ám ez nem azt jelenti, hogy számára is teljes értékű eleség az a házi koszt, amivel te és a családod tömi tele a pocakját.

Nem, mert a speciálisan a kutyák számára kifejlesztett minőségi eledeleknek van csak olyan összetétele, amely minden olyan fontos anyagot tartalmaz, amitől egészségesen fejlődhet a négylábú családtag.

A helyzet szerint mindig más lesz az ideális

Joggal teheted fel tehát a kérdést, hogy például a Falatozoo.hu állateledel webáruház gazdag kutyatáp kínálatában melyik lesz a legjobb eleség a pajtásod számára? Sok mindentől függ ez.

Nem mindegy, hogy milyen életkorú a kutyus, milyen az életvitele, a súlya, illetve a fajtája. Ha van valami ételallergiája – ami manapság egyre gyakrabban előfordulhat –, akkor ehhez mérten szabad csak eleséget választani.

Más lehet jó, amikor esetleg a túlsúlyos ebnek kellene leadnia egy kicsit a kilóiból. Az ivartalanított ebeknek is sokkal kevesebb bevitt energiára van szükségük a hormonális változások miatt, ehhez is már sokféle kiváló terméket találhatsz.

Érdemes több kutyatápot is kipróbálni

Persze mindig “a puding próbája az evés”, ahogy tartja a mondás. Hiába választod ki a legjobbnak vagy akár tökéletesnek hitt és mondott étket, ha az nem a kedvenced fogára való. Pont emiatt érdemes először kisebb kiszerelést vásárolnod. Ha van rá lehetőség, akkor nagyon jó egy próbacsomaggal kezdeni, hogy láthasd, könnyen lecsúsznak-e a falatok, s tisztára nyalja-e a tálat a barátod?

De talán mégis az a legfontosabb, hogy a kutyatáp optimális arányban tartalmazza a szükséges fehérjéket, vitaminokat, ásványi anyagokat és szükséges nyomelemeket, de ne legyenek benne ízfokozók és toxinok.

És a kutyatáp persze feleljen meg az adott életkor és életvitel szükségleteinek is, mert az ebek hosszú élete során ugyanúgy változik, hogy milyen tápanyagokra van kiemelten szükségük, mint nálunk, embereknél. Ha jó is és ízlik is, nyert ügyetek van.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.