Gasztro

A tökéletes lekvár vagy likőr tárolásához Te milyen edényt használsz?

A tárolásra használt eszközök között az üvegből készült tárgyak többször felhasználhatóak, jól tisztíthatóak, így környezetbarát módon látják el feladatukat. Az üvegek és palackok a házi lekvárok, saját készítésű italok tárolására tökéletes megoldást kínálnak.

A háziasszonyok számára igazán hasznos kiegészítők, melyekbe évszaktól függetlenül mindig kerül valami finomság. A mömaxnál az üvegek és palackok többféle méretben és kivitelben kaphatóak, így bármikor befőzhetünk egy kis lekvárt, vagy esztétikus palackokban ajándékozhatunk saját készítésű bort, pálinkát szeretteinknek.

Cikkünkben bemutatjuk, hogyan használhatjuk ki ezen kiegészítők tulajdonságait, és még egy finom receptet is megosztunk.

Befőzéshez

Tavasszal és nyáron rengeteg gyümölcs terem, amit a háziasszonyok előszeretettel tesznek el a hidegebb hónapokra. A lekvárfőzés, gyümölcsszirup, szörp készítése nem egyszerű feladat, de az otthoni ízeket sosem fogjuk tudni a nagyipari környezetben gyártott bolti termékekben megtapasztalni.

A befőzéshez szükséges üvegedények általában többféle méretben kaphatóak, előnyük, hogy könnyen tisztíthatóak és tartósan, több alkalommal felhasználhatóak. Légmentesen záródó fedelüknek köszönhetően segítenek megőrizni a gyümölcsök aromáját.

A levegő és a baktériumok kizárásával hosszú ideig tartósan tudják biztosítani a tárolást. A lekvárkészítés magas hőmérsékleten történik, melyet az üvegedények hőállóságuk miatt kiválóan elviselnek.

Csatos üvegek

A régmúlt időkben, mikor még nem voltak műanyag üvegek, a csatos üvegeket használták az italok szállítására, tárolására. A rendkívül erősen záródó, gumitömítéssel készült fedél nem engedi, hogy a benne tárolt folyadék kiboruljon, emellett pedig a levegő és baktériumok sem tudnak az üvegbe jutni.

A higiénikus és újrahasznosítható palackokban szörpöt, üdítőt, tejet, bort, likőröket vagy pálinkát is tarthatunk. Az átlátszó üvegek jól mutatnak a polcon, egyszerűen felcímkézhetőek és bármikor felhasználhatjuk újabb folyadék tárolására.

Karácsonyi likőr

Az ünnepek közeledtével a leggyakrabban fogyasztott ital a karácsonyi likőr, mely édes, tejes aromájával sokak kedvence. Egy különleges receptet osztunk meg, mely az elkövetkező karácsony favoritja lehet.

A tejeskávé likőr elkészítéséhez keverj össze egy melegíthető edénybe 400 g sűrített tejet, 250 ml tejszínt, 3 evőkanál vízben oldódó kávéport, 250 ml rumot vagy whiskyt, vaníliakivonatot, őrölt fahéjat és szegfűszeget ízlés szerint.

Az elegyet közepes hőmérsékleten melegítsd fel, ne forrald! Ezután hagyd kihűlni, majd szűrd át és jól záródó csatos üvegekbe adagold ki. Hűvös helyen tárold, és fogyasztás előtt jól rázd fel.

Miután könnyen elkészíthető, dekoratív üvegekben ajándékba is adható, tökéletes kiegészítője a szeretet ünnepének. Ha inkább variálnád az ízeket, használj kávé vagy a fűszerek helyett egyéb összetevőket.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Gasztro

Comments are closed.