Lakberendezés

A tökéletes otthoni iroda kialakítása, hogy valóban produktív legyen a home office

A home office munkavégzés csakis akkor lehet hatékony, ha a munkakörülményeid rendezettek, és jól érzed magad a környezetedben. Hogyan vedd fel a versenyt akár egy profin kialakított munkahelyi irodával is? Mit tehetsz annak érdekében, hogy minden munkanapod eredményesen zárd otthon is? Mutatunk 5 működő tippet, amivel garantáltan hozzájárulsz egy produktív home office megteremtéséhez!

1. Hagyj kellő szabad teret a munkához!

Először is érdemes egy nagyméretű irodai asztalt beszerezned, amin kényelmesen elfér minden munkaeszközöd. A lényeg, hogy legyen helye az íróeszközeidnek, a füzeteidnek és a billentyűzednek, illetve mindennek, amit a napi munkád során használsz. Ugyanis egy túlzsúfolt irodában a folyamatos tárgyak ide-oda rakosgatása nem csak rengeteg értékes időt rabol, de még rendkívül frusztráló dolog is.

Szortírozz!

  • Amire nincs szükséged, tedd el a fiókba, vagy szabadulj meg végleg tőlük. Tedd el a felhalmozott cetlik hadát és a felesleges tárgyakat az asztalodról, hogy minél letisztultabb környezetet teremts. Már ezzel az egyetlen lépéssel is rengeteget tehetsz a produktív mindennapokért.

2. Dobd fel az irodád hangulatos világítással!

A megfelelő világítás már önmagában sokat segít, ha nem érzed elég hatékonynak a home office-ban töltött idődet. Egy stílusos fali lámpa felszerelésével pontosan olyan világítási körülményeket teremthetsz, amilyet csak szeretnél. Így soha nem kell gyenge fényviszonyok mellett bogarásznod a jegyzeteidet, és még a szemeidet sem fogod megerőltetni munka közben.

Az esti hangulatvilágításról pedig LED szalag szett felragasztásával gondoskodhatsz. A LED szalagokat pillanatok alatt rögzítheted a falon, a hozzájuk tartozó távirányító használatával pedig bármikor kedved szerint változtathatod a színeket és a világítási effektet is. Ha szeretnéd, csak lassan pulzálva fognak világítani a LED csíkok, de ha pörgésre vágysz, akkor gyorsan váltakozó módra is válthatsz.

3. Szerezz be ergonomikus széket!

Ha csak egyetlen bútort tervezel lecserélni, az mindenképpen a széked legyen. Egy ergonomikus irodai szék tökéletesen felveszi a gerinced vonalát, és egyenes tartást biztosít még az igazán hosszú munkanapokon is. Sőt, a magas minőségű ergonomikus székeknél a dőlésszöget és a magasságot, illetve a hintázás könnyedségét is beállíthatod, hogy mindig maximális kényelemben dolgozhass.

4. Cseréld le a régi billentyűzeted mechanikusra!

Ha még nem próbáltál mechanikus billentyűzetet, épp itt az ideje! Mivel is különb a mechanikus az egyszerű társainál? Sokkal könnyebb leütni a billentyűit, ezért jóval kevésbé fárad el az ujjad, így még akár 10 ezer karakter legépelése után sem kell ínhüvelygyulladástól vagy elgémberedett ujjaktól tartanod.

Figyelj a switch típusára!

  • A mechanikus billentyűzetek között számos különböző switch található, amelyek a gombnyomás könnyedségét befolyásolják. Léteznek kék, piros és barna switch-es billentyűzetek is. Munkára általában a barna kapcsolós ajánlott, amely nem túl könnyű, de nem is túl nehéz gépelést garantál. Azonban ha pehelykönnyű billentyűket szeretnél, érdemes egy kék kapcsolós típus mellett letenni a voksod.

5. Gondoskodj a megfelelő hőmérsékletről!

A nyári kánikulában szinte garantáltan csökken a munkateljesítmény, télen pedig egy hideg szobában legalább ugyanolyan rossz és fárasztó dolgozni. Légkondicionáló felszerelésével minden évszakban kellemes hőmérsékletben dolgozhatsz, de ha nem szeretnél ekkora beruházást, akkor nyáron egy ventilátor, télen pedig egy kisebb elektromos radiátor és egy kényelmes melegítő szett felkapása is sokat segíthet.

Fogadd meg a fenti 5 tippet, hogy minden nap produktívan dolgozhass otthoni irodádban. Legyen elég szabad helyed a kényelmes munkához, válassz egy megfelelő fali lámpát a tökéletes fényviszonyokhoz, válts ergonomikus székre és mechanikus billentyűzetre, illetve teremts minden nap kellemes komfortérzetet a hőmérséklet szabályozásával. Vágj bele tudatosan a home office kialakításába, és a munka jobban fog menni, mint valaha!

Kép forrása: 123rf.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.