Lakberendezés

A tökéletes otthoni wellnessélmény: útmutató jakuzzivásárláshoz

Elmerülni a kellemesen meleg masszázsmedencében, miközben odakint tombolnak a mínuszok – mindez sokáig luxusnak számított, ám a jakuzzik ma már egyre szélesebb körben, egyre több ember számára váltak hozzáférhetővé, ahogy a velük járó kellemes élmények is. Mi is könnyedén wellness-szállodához hasonló kényelmet varázsolhatunk az otthonunkba.

Mielőtt azonban megvásárolnánk az első nekünk tetsző darabot, vegyük sorra, hogy mi mindent kell szem előtt tartanunk ahhoz, hogy a legjobb döntést hozhassuk.

Milyen a költségvetésünk?

A büdzsé továbbra is az egyik legfontosabb szempontnak számít, amikor valaki jakuzzit szeretne vásárolni. Tény, hogy egyre könnyebben elérhető termékről van szó, ám még mindig nem számít olcsó mulatságnak, épp ezért alaposan fontoljuk meg, melyik a leginkább hozzánk illő berendezés!

Vegyük figyelembe, hogy nemcsak a jakuzzi ára a lényeges, hanem a beépítésével, valamint az üzemeltetésével járó költségek is. Lehetséges, hogy előbbihez át kell alakítanunk otthonunkat, kültéri berendezés esetén pedig az áramforrás mellett a megfelelően stabil alapot is biztosítanunk kell.

Az üzemeltetés terén az egyik legdrágább tétel biztosan az áram lesz. Éppen ezért meggondolandó, hogy érdemes-e annak forrását korszerűsíteni, például egy hőszivattyú vagy hőcserélő beépítésével.

Mekkora méret lehet ideális?

Ebből a szempontból figyelembe kell venni, hogy milyen lehetőségeink vannak, illetve hogy mennyien szeretnénk használni a medencét. Míg kültéren bőven lehet helyünk az új masszázsmedencének, addig beltéren valószínűleg más a helyzet. Ezesetben a legfontosabb kérdés az, hogy befér-e az otthonunkba a kiszemelt darab, valamint az, hogy tudjuk-e biztosítani kiépítéshez szükséges körülményeket.

Azt is gondoljuk át, hogy általában mennyien fogunk majd fürdőzni. Ha csak magunkban, vagy párunkkal szeretnénk használni, akkor egy kisebb pezsgőfürdő is elegendő lehet, de érdemes gondolni a vendégekre, nagycsaládosként pedig a legkisebbekre is – ha többen használnánk válasszunk egy 5-6 személyes jakuzzit!

Mit mondanak a vélemények?

Mint minden nagyobb beruházás esetén, itt is alaposan fontoljuk meg, milyen típust, illetve milyen márkát választunk! Járjunk utána az interneten, milyen előnyök szólnak az egyes gyártók mellett, és természetesen a hátrányokról se feledkezzünk meg!

Böngésszük át a korábbi vásárlók véleményeit, illetve kérjünk tanácsot barátainktól, ismerőseinktől is! Érdemes nemcsak az üzletek oldalain körülnézni, hanem a fórumokon is rákeresni a minket érdeklő típusokra és cégekre.

Ha van rá lehetőségünk, vásárlás előtt nézzük meg személyesen is, hogyan néz ki a kiválasztott jakuzzi! Keressünk fel egy masszázsmedence-bemutatótermet, ahol szaktanácsadóktól is segítséget kérhetünk.

Extrákra is szükségünk van?

Gondoljuk végig, nekünk mire van pontosan szükségünk! A legfontosabb az egyedi, dizájnos megjelenés, vagy lényegesebb számunkra a praktikus használat? Ma már olyan kényelmet fokozó extrák is elérhetőek a medencékhez, mint a fejtámlák, a beépített hangszóró, vagy a színes hangulatvilágítás.

Kültéri típus esetén gondoljunk a víz hőmérsékletét megtartó, annak tisztaságát védő thermotetőkre és takarókra is – ezekhez ráadásul elektronikus emelőt is kérhetünk a könnyebb használatért!

Lényeges pont az energiahatékonyság?

A jakuzzik működtetése kapcsán az egyik legjelentősebb költséget a benne lévő víz felfűtése jelenti – ma már azonban számos energiahatékony berendezés elérhető, ami könnyebben fűti fel a vizet, és tovább meg is tartja a hőt. Ha ilyen energiahatékony jakuzzit választunk, azzal a pénztárcánk mellett a környezetünknek is kedvezünk – főleg ha olyan zöld megoldással üzemeltetjük, mint például a hőszivattyú.

A karbantartás is lényeges kérdés

Ha szeretnénk jakuzzinkat hosszú ideig élvezni, figyelmet kell fordítanunk annak karbantartására is! Válasszunk olyan masszázsmedencét, amely megfelelő szűrőberendezéssel működik – ez ugyanis magától tisztán tartja a vizet.

A szűrőbetéteket néhány hetente kell tisztítani, míg évente-félévente érdemes a medence teljes vizét lecserélni. Emellett ügyeljünk rá, hogy csak tisztán menjünk bele a jakuzziba, és ne legyen rajtunk semmilyen zsíros anyag (például naptej vagy testápoló).

A garancia bármikor jól jöhet

Válasszunk olyan jakuzzit, aminek a magyarországi garanciát  – így az sem okoz gondot, ha a berendezés elromlik vagy meghibásodik. Ilyen esetekben mindig forduljunk szakemberhez!

A pezsgőfürdővel gyakorlatilag saját magunkba, a kényelmünkbe és jóllétünkbe fektetünk be. Ezért döntenek egyre többen a jakuzzivásárlás mellett. Egy jakuzzival a wellnessélményt mindennapossá tehetjük otthonunkban!

Kép forrása: 123rf.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.