Támogatott tartalom

A Vinyl padló lerakása gyorsan, egyszerűen

A Vinyl sokaknak vonzó alternatívát jelent, akik esztétikus módon szeretnék megvalósítani az otthonuk padlójának burkolását. Ez az újfajta megoldás több szempontból is ideális választásnak bizonyul, és ezek közül csak az egyik az, hogy szép látványt nyújt.

A Vinyl padló lerakása nagyon egyszerű, így a szakemberek rövid idő alatt végeznek vele. A lapok sokféle kivitelben készülnek, ezért tulajdonképpen bármilyen elképzelést megvalósíthatunk. Mindemellett az is mellette szól, hogy az így kialakított padló rendkívül kopásálló lesz.

Így történik a Vinyl padló lerakása

A Vinyl lapok lerakása alapvetően kétféle módszerrel történhet, az egyik a ragasztás, a másik pedig a lapok egymásba illesztése. A ragasztható típusok könnyen méretre vághatók, a rögzítéshez viszont speciális ragasztó használatára is szükség van.

Ez azt jelenti, hogy ennek a költségét is bele kell kalkulálnunk az árba. Másfelől pedig számíthatunk rá, hogy a ragasztás miatt piszkosabb lesz a munka.

Ezzel ellentétben az úgynevezett klikkes lapokat nem kell ragasztani, a rögzítéshez elég egymáshoz illeszteni őket. Bár nem kell ragasztót vennünk hozzá, ez sem jelent olcsóbb megoldást, ezek a típusú Vinyl lapok ugyanis drágábbak. Cserébe viszont nem kell kivárnunk a száradási időt és a munka végén takarítanunk sem kell.

Bármelyik módszer mellett is döntünk, a padló lerakásához nincs szükség speciális felszerelésre. Csak az alapvető eszközök kellenek hozzá, például vízmérték, vonalzó, ceruza és snitzer. A méretre vágáshoz pedig nem árt, ha kéznél van egy dekopír fűrész, azzal ugyanis nagy pontossággal tudunk dolgozni.

A Vinyl padló lerakása csempére is lehetséges

Ha a Vinyl padló lerakása csempére történik, akkor először is meg kell győződnünk róla, hogy a burkolat megfelelő állapotban van-e. Mielőtt nekilátnánk a munkának, a csempelapokat alaposan meg kell tisztítani, majd pedig egy úgynevezett Vinyl padló alátétet kell használni. Ha a fuga túl mély vagy túl széles, akkor a megfelelő anyaggal ki kell tölteni a hézagokat.

Kép forrása: Shutterstock.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.