Támogatott tartalom

A virtuális szerverek a nagy látogatottságú oldalakat is kiszolgálják

Egy kisebb forgalommal rendelkező oldal esetében általában nem okoz túl nagy fejtörést, hogy hogyan legyenek kiszolgálva a látogatók. Egy webáruház, egy nagyobb látogatottságú hírportál vagy tematikus portál esetén azonban már alaposan meg kell tervezni, hogy mit teszünk, amikor megrohamozzák a látogatók az oldalt.

A VPS megoldást jelenthet

Ha úgy döntesz, hogy VPS-t bérelsz, biztos lehetsz abban, hogy akkor sem fog katasztrófa történni, ha egy vagy több posztod felkapottá válik a közösségi médiában. Ilyenkor ugyan az átlagosnál is többen kattinthatnak a weboldaladra, ám mivel a VPS-ek jól skálázhatóak, a megnövekedett felhasználószámot is képesek kezelni.

Az SSD VPS bérlés megoldást jelent arra az esetre is, ha sajátos beállításokat akarsz végezni az oldaladon, vagy ha kifejezetten magas input/output műveletekre van igényed. Az AB Plusznál több VPS csomag közül választhatsz, így biztosan megtalálod azt a konstrukciót, ami elnyeri a tetszésedet.

A VPS csomagok közötti hasonlóságok és eltérések

Ennél a szolgáltatónál minden csomaghoz jár legalább egy darab vCPU, a nagyobb csomagokhoz akár kettő vagy három is. Ezenfelül a csomagok részét képezi egy fix IP cím, root SSH hozzáférés és a Vmware hypervisor, ami a világon az egyik legjobb és legstabilabb hypervisor. Az operációs rendszer szabadon megválasztható.

A fő eltérést az jelenti az egyes opciók között, hogy mennyi RAM és mekkora tárhely jár a pénzedért. A legkisebb csomag esetében 256 MB RAM-mal és 5 GB SSD tárhellyel számolhatsz, de van olyan konstrukció is, ahol 2 GM RAM mellé 30 GB SSD tárhelyet adnak. Összesen nyolc, előre elkészített csomagot kínál az AB Plusz. Amennyiben a legnagyobbra fizetsz elő, 6 GB RAM-mal és 80 GB SSD tárhellyel tudsz tervezni.

A lehető legköltséghatékonyabb megoldás előfizetni egy VPS szerverre

Míg a fizikai szerverek skálázása nehezen megoldható, addig a VPS szerverek esetén ezzel nincs probléma. További érv a virtuális szerverre való előfizetés mellett, hogy nem kell több százezer forintot kigazdálkodnod az induláshoz, hiszen elegendő a fix havi vagy éves díjat kifizetned.

A VPS szerverek saját hardverekkel dolgoznak, az AB Plusznál pedig minden csomaghoz dedikáltan biztosítják az erőforrásokat. Kizárólag márkás Dell szervereket használ ez a szolgáltató, gyors SSD meghajtókkal, így az oldalad garantáltan szélsebesen fog betölteni. Ha bármi probléma adódna, nem kell aggódnod, hiszen a cég tartalék szerverekkel és akár napi mentésekkel tud gondoskodni arról, hogy ne érjen súlyos adatvesztés.

Az előfizetési díjért cserébe komplex szolgáltatást kapsz, hiszen mindezek benne vannak az árban. Ráadásul ha problémád adódna, felkészült támogatói csapat várja a megkeresésed éjjel-nappal. Ezt valóban szó szerint kell érteni, hiszen az AB Plusz technikai supportja hétvégén és ünnepnapokon is elérhető.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.