Lakberendezés

Ajtók minimalista szellemben

Letisztult vonalak, geometrikus formák és minőségi anyagok… Ezekkel a jellemzőkkel csábít az aktuális sláger, a minimalizmus, amely rafinált egyszerűsége mellett teljesen egyedivé varázsolja a belteret. Ugyanebben a szellemben ma már dizájnos beltéri ajtót is választhat rejtett ajtótokkal, amely egyszerre lesz otthona ékköve, ugyanakkor feltűnésmentes, praktikus eszköz.

Minimalista ajtótokok

Az ajtószárny és a burkolt ajtókeret elválaszthatatlan párost alkotnak, de ki látott már burkolat nélküli ajtótokot?! Hallatlan merészség! Az AKTIVE rejtett ajtótokkal többé már nem lesz szükség hagyományos burkolatra.

A megoldás alapja a szabad nyílás szélét képező cizellált alumíniumprofil, amely beépítés után a fallal azonos felületkezelést kaphat – például festést, tapétát vagy üvegburkolatot. Ez egy teljesen letisztult nyílást képez, az ajtót kinyitva a rejtett szerkezetet csak egy finom vonal árulja el a nyílás szélein.

Csukott ajtóval egységes, elegáns vonalakkal díszített felület lesz az eredmény, amit nem zavarnak meg látható burkolatok – ecseteli Petr Paksi, a dizájn ajtórendszereket gyártó JAP Magyarorszag Kft. értékesítési igazgatója.

A rejtett ajtókeretekhez illő lengőajtókat ezenkívül rejtett zsanérok egészítik ki, amelyek a vizuális oldalról egyáltalán nem láthatók, és az ajtó egésze így maximálisan letisztult formatervet nyer.

Nyitható erre is és arra is

Az AKTIVE rejtett ajtótokot akkor is értékelni fogjuk, ha azt szeretnénk, hogy két, ellentétes oldalra nyíló ajtó legyen egymás mellett egy helyiségben szembeötlő burkolat nélkül.

Hagyományos ajtókerettel lehetetlen elérni, hogy egy falban lévő két szomszédos ajtó akkor is síkban legyen a falfelülettel, ha az egyik felénk nyílik, a másik pedig befelé.

Az AKTIVE rejtett ajtótok azonban képes erre – magyarázza Petr Paksi, a JAP Magyarorszag Kft. Az ajtók nyithatók akár ellentétes oldalra is, de a vizuális oldalról továbbra is elegánsan egy síkot alkotnak.

tapéta

Rejtsük el a tolóajtó keretét is

Nemcsak a klasszikus lengőajtó nyílása lehet minimalista kialakítású, hanem a tolóajtóé és a falba süllyesztett tolóajtóé is. Ezt az AKTIVE beépíthető tokszerkezet teszi lehetővé, amely külső burkolat híján kiemeli a beltér egységes kialakítását.

Ugyanakkor a nyitási módnak köszönhetően helyet takarítunk meg a térben. A tolóajtó kerete egy sima nyílásból áll, látható burkolatok nélkül, és a válaszfal egy részét helyettesítő fém „zsebből”, amelybe az ajtó becsúszik – teszi hozzá Petr Paksi a JAP Magyarorszag Kft.

A kialakítás eleganciáját még jobban kiemeli a beépített ütközéscsillapítónak köszönhetően komfortos csendben záródó ajtó. A kétszárnyú ajtókhoz készült AKTIVE KOMFORT ajtótok lehetővé teszi a praktikus szinkron nyitást és zárást, azaz hogy mindkét ajtószárny automatikusan egyszerre mozogjon.

Japhu.hu

TIPP: Titkos ajtó, akár egy kastélyban…

Ön is vágyott gyerekkorában egy titkos kamrára, hogy elbújhasson a világ elől? A MASTER DOOR ajtónak és az AKTIVE rejtett ajtótoknak köszönhetően most beteljesítheti gyerekkori álmát! Mindössze egy speciális lemezzel kell felszerelni, amely burkolható, festhető és tapétázható. Az ajtó tökéletesen egybeolvad a fallal. Az AKTIVE rejtett ajtótok pedig tökéletesen sima átmenetet képez az ajtó és a fal között.

Japhu.hu

További információ a www.japhu.hu honlapon.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.