Támogatott tartalom

Akvárium készítése otthon, lépésről-lépésre

Akvárium készítés során először a helyét kell átgondolnia. Mindenáron kerülje a közvetlen napfényt, és győződjön meg róla, hogy a közelben vannak konnektorok. Az első rétegnek egy speciális, körülbelül 2 cm-es aljzatból kell állnia.

A homokkal, kaviccsal együtt el kell érnie az 5-8 cm-es magasságot, majd a tetejére 3-6 cm magasságban kvarckavics vagy homok kerüljön. Vigyázzon, hogy ne keverje össze, különben a víz zavaros lesz! Díszítés azért kell, mert a halak számára búvóhelyként és ívóhelyként szolgálnak, és elrejtik a technikai felszerelést.

Akvárium készítés alkalmával a szűrők kiválasztása lesz a legnehezebb, amelyeket 2-3 hetente kell tisztítani. Használjon természetes vagy teljes spektrumú nappali fényt, mert a növényeknek nagy szükségük van rá az élethez.

Az alapterület legalább 40%-át ajánlott beültetni, mivel a vízinövények biztosítják az akvárium biológiai egyensúlyát és a víz oxigénellátását. Akvárium készítés utolsó lépéseként, a víz betöltése után, jöhetnek is az első lakók.

Az akvárium készítése házilag

Néhány évtizeddel ezelőtt „divat volt” kerek vizespohárban tartani az aranyhalakat. Ez azonban természetesen teljesen alkalmatlan a halak huzamos ideig való tartására.

A kerek üvegmedencék minden irányból egyformán visszaverik a hangot, így a halak nem tudnak tájékozódni az oldalvonal szervükön keresztül. A négyszögletes akváriumok ezért különösen fontosak, mivel a hanghullámok nem egyenletesen verődnek vissza, így könnyebben tájékozódhatnak.

Az akvárium készítése házilag sem annyira bonyolult. Habár készen, különböző formákban, méretekben, díszítésekkel, technikai tartozékokkal és anélkül is kaphatók, jobban magunkáénak tudja érezni, ha egyedül állítja össze a halak „medencéjét”.

A minimális induláshoz általában fedőt, világítást, aljzatot, belső szűrőt és fűtőrudat kell beszerezni. Technikailag ez az abszolút alapfelszerelés, ha az akvárium készítése házilag történik. A mérettől függően egyes akváriumkészletek már nagyteljesítményű külső szűrőkkel is rendelkezzenek.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.