Lakberendezés

Albérlet hygge-hangulatban

A skandináv életérzés, az a bizonyos hygge-hangulat egyre többeket ragad magával az ünnepekhez közeledve. A téli hónapokban sokan kedvelik a szőrmés takarókat és a mécseseket. De mi a helyzet akkor, ha elmúlik a karácsony varázsa?

A trendek egyértelműen azt mutatják, hogy évszaktól függetlenül még mindig nagy népszerűségnek örvend a skandináv lakberendezési stílus, és a hozzá tartozó természetközeliség.

Akkor is előtérbe helyezheted az egyszerűségéről és letisztultságáról híres enteriőröket, ha aktuálisan albérletben teremted meg a hangulatos otthont.

Skandináv lakberendezés nemcsak karácsonykor

Az ünnepek alkalmával az apró fények, a hangulatvilágítás minden évben főszerepbe kerül. De miért kellene ezekről lemondani akkor, ha már a januári hajtás közepén pihennél meg otthonod nyugalmában. Apropó, nyugalom!

Ez az, amit a legtöbben elvárunk a privát tértől akkor is, ha az nem a saját tulajdonban van. A természetes színek, a puha takarók, a zöld növények és a hangulatvilágítás elengedhetetlen elemei ennek a lakberendezési stílusnak.

Otthonosság néhány négyzetméteren? Miért ne?

Diákként hónapról-hónapra sokan keresik a megfelelő lakhelyet diákként. A kollégiumi férőhelyek már messze nem képesek kiszolgálni az egyre növekvő igényeket, ilyenkor pedig nem marad más hátra, mint a kiadó szoba, lakrész utáni vadászat.

Az egyetemi városokban ezekből szép számmal találni, de az elhelyezkedés és a kialakítás függvénye, hogy mennyire mélyen kell a zsebbe nyúlni értük. Korrekt szerződéses háttér nélkül nem érdemes költözni, a számlaképesség pedig alapvető feltétel a lakhatási támogatáshoz.

Az otthonosság megteremtése inkább döntés, mintsem pénz kérdése. A hygge egyik nagy előnye, hogy nem szükségesek hozzá designer bútorok, és lényege inkább a belsőséges hangulat megteremtésében rejlik, mintsem a költséges kiadásokon.

A másodkézből beszerzett holmik is kitűnő szolgálatot tehetnek, ráadásul albérletben ezek különösen költséghatékony megoldásnak bizonyulnak.

Sokan keresik a modern kialakítással rendelkező ingatlanokat

A Professional Premium Property Zrt. tapasztalatai is alátámasztják, hogy a modern, beépített konyha mindig nagy előnynek számít a választásnál. Nem mindegy az sem, hogy a korrekt feltételek mellett megkötött szerződésben a berendezések rendszeres karbantartása szerepel-e, ez ugyanis rendszerint a bérbeadó kötelessége.

A jó energetikai adottságokkal rendelkező albérletek szintén a kelendő kategóriába tartoznak, s ez akkor sincs másként, ha albérletről van szó.

Az albérlet a nyugalom szigete is lehet!

A kiadó lakásra sokan már nem úgy tekintenek, mint a szükség hozta rosszra. Érdemes meglátni benne a lehetőséget, valami új kezdetét. A képességeid kibontakoztatását szolgáló munkahely lehetővé teheti, hogy a megtakarítások is növekedjenek, és a saját otthon megteremtése ne csak egy távoli jövőben elérhető álom legyen.

A kiadó lakások választékában mindenképpen a szerződése háttér alapján érdemes választani, hiszen ez az, ami későbbi gördülékeny együttműködést biztosítja. A lakótársak keresésekor is megéri az ingatlanközvetítéssel foglalkozó cégek mellett letenni a voksot.

Itt nem ritka, hogy akár az előzetes egyeztetések alapján keresik a megfelelő lakótársat számodra. A diákok így korrektebb áron kihozhatják a lakhatást az oktatásban való részvétel éveire.

A hygge-életérzés egyet jelent a belső béke és a nyugalom megteremtésével is. Ehhez gyakran nem kell más, mint egy jó tea, nyugodt környezet és egy izgalmas könyv. Törekedj a folyamatos önfejlesztésre és annak a bizonyos „énidőnek” a megvalósítására, ami hozzáad személyiségedhez, és közelebb vihet álmaid megvalósításához!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Lakberendezés

Comments are closed.