Kert

Amit a kerti faház vásárlásról tudni érdemes

Amikor kerti faház vásárlásról van szó, akkor a feladat meglehetősen egyszerűnek tűnhet, ám számos szempontot kell figyelembe venni, hogy a lehető legjobb döntést hozhassuk. Először is tudunk kell, hogy miért is érdemes faházat vásárolni.

A kerti faház egyrészt egy tökéletes megoldás a kerti tárolásra. Tarthatunk benne, kerti szerszámokat és gépeket, vagyis kapát, ásót, fűnyírót vagy kapálógépet, de szerszámtárolónak is tökéletes, esetleg is kisebb műhelyt is kialakíthatunk benne, ha erre van szükségünk.

Tarthatjuk itt a biciklit, de ha oldaltetős megoldást választunk, akkor az autó beálló kérdését is egy füst alatt megoldhatjuk, vagy a napellenzést, ha a kerti bútorok az oldaltető alatt kapnak helyet.

Számos célunk lehet egy kerti faházzal vagy kerti tárolóval, így nem árt utána járni, hogy milyen szempontok szerint válasszunk faházat, és milyen tényezők tehetik olcsóbbá vagy drágábbá az árakat.

Az is érdekes kérdés, hol vásároljuk meg a kiszemelt típust, ugyanis manapság már nemcsak barkácsáruházban, hanem online is megvehetjük a kerti tárolónkat.

Milyen szempontok szerint válasszunk kerti faházat?

faház

Kép forrása: Fahazepito.hu

A faház vásárláskor az elsődleges szempont, amit figyelembe kell vennünk, azok az igényeink. Gondoljuk végig, hogy miért is szeretnénk kerti faházat vásárolni? Egy plusz tároló helyre lesz szükségünk, mert kevés a meglévő hely? Esetleg célzottan szeretnénk a kerti bútoroknak télre vagy a szerszámoknak helyet találni?

Esetleg a biciklinket szeretnénk megvédeni az időjárástól? Ezek mind-mind fontos kérdések, melyek megválaszolása nélkül nem érdemes kerti tárolót vásárolni. Amint tudjuk, hogy mire is szeretnénk használni a tárolót, már könnyebb dolgunk van a választásnál.

Amire szintén választ kell keresnünk, hogy milyenek a kertünk adottságai. Lehet ugyan, hogy mi egy hatalmas, 4×6 méteres kerti tárolót szeretnénk 4 méter hosszú oldaltetővel, de ha erre nincs elegendő helyünk, akkor erről le kell mondanunk.

A szempontok között természetesen az árnak is helyet kell kapnia, hiszen sokan meghatározott költségvetéssel rendelkeznek, melybe az alapozás költségét is érdemes beleszámítani. Az árak meglehetősen széles skálán mozognak, az árakat pedig számos szempont befolyásolja.

Mi befolyásolja a kerti faház árát?

Számos tényező módosíthat a kerti faház árán. Az első természetesen a méret. Faházból rengetegféle méret van, a 3×2 méterestől a 6×4 méteresig, olyat válasszunk, ami passzol az elképzeléseinkhez, és persze a kertünk méretéhez. Előfordulhat, hogy kénytelenek vagyunk kompromisszumot kötni, szerencsére többféle méretből tudjuk kiválasztani a megfelelőt.

Az oldaltető is módosít az árakon, egyrészt azzal, hogy szeretnénk-e ilyesmit vagy sem, de a mérete is változó lehet, természetesen minél nagyobb, annál drágább. A fahazepito.hu kínálatában mi magunk állíthatjuk össze a számunkra ideális kerti házat.

A faanyag vastagsága is módosít az áron, ahogyan sokszor tető színe is. Természetesen mindig vannak alaptulajdonságok, melyek benne vannak az árban, ha ettől eltérő igényeink vannak, akkor drágul az alapár. A lemeztetők esetében választhatunk plusz fóliát a tetőre, ami szintén módosíthat az árakon.

Az ajtó és ablak kérdése sem elhanyagolható. Ajtó esetében választhatunk teli fa és üvegezett kivitel között, illetve a zárhatóság fajtáját is megválaszthatjuk. Ablak tekintetében először arról kell döntenünk, hogy egyáltalán legyen-e, és ha igen, akkor mekkora.

A faház színe is érdekes kérdés. Általában a faházak natúr faanyagként kerülnek kiszállításra, a felületkezelés már plusz költségnek számít.

Érdemes spórolni az építés költségein?

faház

Kép forrása: Fahazepito.hu

A kerti faházakat általában azért szeretik annyira az emberek, mert akár maguk is megépíthetik, így az építés költségét teljesen meg lehet spórolni. A kerti házak egyébként igényelnek egy vízszintes alapot, ami a leginkább betonalap, amit szintén megcsinálhatunk magunk, de erre a munkára akár szakembert is fogadhatunk.

Egyes esetekben a faházhoz nem írnak elő alapozást, más esetekben pontosan meghatározzák az alap fajtáját és méretét. Ha a faházunknak olyan alapra van szüksége, melynek megépítéséhez nagyfokú pontosságra van szükség, akkor mindenképp érdemes szakemberre bízni a munkát.

Ha viszont nincsenek különösebben nagy elvárások ezzel kapcsolatban, akkor mi is elkészíthetjük az alapot, ezzel is spórolhatunk a költségeken.

Mire figyeljünk az online vásárlásnál a kerti faházak esetében?

Kerti faházat ma már akár online is rendelhetünk. Sokan persze szeretik megnézni, hogy mit is vesznek, körbejárni, megtapogatni, hogy biztosak legyenek benne, hogy minőségi terméket kapnak.

Online is bátran vásárolhatunk, arra viszont figyeljünk, hogy minőségi, megbízható céget válasszunk, ahol megtaláljuk a pontos méreteket, és minden változó mellett az árakat is megtaláljuk.

A Fahazepites.hu oldalon még a lazúr színét is kiválaszthatjuk, ami a csomag részét képezi, így ezt is el fogják küldeni nekünk, nem lesz szükségünk külön ezt is beszerezni.

Emellett az oldalon hasznos tanácsokat is találhatunk, és a faház építéséhez szükséges eszközök listáját is megkapjuk, így érdemes őket számításba venni.

Képek forrása: Fahazepito.hu

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Kert

Comments are closed.