Támogatott tartalom

Az autómentes folyamata

Mindenki reméli, hogy soha nem lesz szüksége autómentésre. Amikor viszont mégis meghibásodik a jármű, vagy más nemkívánt esemény történik, hasznos, ha ismerjük magát a folyamatot. Tarts velünk, és ismerd meg ezeket a lépéseket!

Mikor van rá szükség?

Fontos tisztázni, mikor van szükség és lehetőség autómentésre. Az ok többféle lehet:

  • meghibásodás
  • baleset
  • ideiglenesen forgalomból kivont jármű szállítása

Lényeges, ha személyi sérüléssel járó baleset történt, akkor meg kell várni a hatósági intézkedés végét. Ezután a rendőrség biztosítja a tulajt és az autómentőt, hogy a további nyomozáshoz nem szükséges a kocsi, tehát elmozdítható.

A helyszín megadása

Kulcsfontosságú, hogy pontosan adjuk meg a mentés helyét, amikor megrendeljük a szolgáltatást. Nem elég például annyit mondani, hogy szükséges egy SOS autómentő Pakson, hanem minden különleges körülményt jelezni kell.

Megérkezik a segítség

Attól függően, hogy pontosan mi történt, más-más szakembert és eszközöket küld a szolgáltató. Egy motorikus hibánál előfordulhat, hogy a kiérkező szerelő megjavítja, így nem kell elszállítani a járművet.

Az sem mindegy, hogy egy balesetben az eleje vagy a hátulja sérült meg a kocsinak. Sőt, még azt is érdemes megbeszélni, hogy automata váltóval rendelkezik-e. Ezek mind számítanak a felrakásnál és a rögzítésnél.

Felrakás és rögzítés

Miután megfelelően előkészítették a kocsit, felkerül a platóra. A szolgáltató szakszerűen rögzíti, azaz sebességbe teszi, behúzza a kéziféket, valamint lekötözi. Így további kár már nem adódhat. Indulhatnak a megbeszélt címre.

Személyek szállítása

Külön pontként érdemes említeni a személyek szállítását. A legtöbb szolgáltató 2-4 személyt el tud szállítani, de erről érdemes előre informálódni.

A kár bejelentése

A nagy ijedtségben nem szabad elfelejteni a kárbejelentést. Ha a másik autó okoz nekünk kárt, akkor a kórokozó kötelező biztosítójának kell bejelenteni. Ha viszont saját hibából adódik gond, akkor a saját casco fedezi majd. Figyeljünk, hogy ne csússzunk ki a határidőkből.

Összegzés: Egy meghibásodás, baleset vagy forgalomból kivont gépjármű esetén szükség van autómentőre. A folyamat akkor gördülékeny, ha mindenről tájékoztatjuk a szolgáltatót. Szakszerűen elszállítva biztosan nem esik további baja a gépjárműnek.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.