Élet-Stílus

Az e-mobilitás jövője – Elektromos autók a céges flottában

Az elektromos járművekre egyre nagyobb igény mutatkozik a cégek körében is, a hibrid vagy teljesen elektromos autók minél inkább a vállalati flotta részévé válnak. Nem véletlenül!

Kétségtelen ugyanis, hogy a jövő ebbe az irányba mutat, ezért tűzte ki az Arval is célként, hogy folyamatosan bővíti a bérbe adható járműkínálatát, hogy minél több hibrid és elektromos autót, valamint áruszállítót tudjon az ügyfelek számára, különböző előnyös konstrukciókban biztosítani.

Melyek a legnagyobb nehézségek, amelyeket még át kell hidalni és milyen lehetőségei vannak egy cégvezetőnek, ha elektromos autót szeretne lízingelni? Ezeket a kérdéseket vesszük sorba jelen cikkünkben.

Pozitív jövőkép

Nemrég zajlott le az ABB az Elektromos Járművek Nemzetközi Világnapja alkalmából rendezett kerekasztal beszélgetése, melynek témája a megélt- és közösségi e-mobilitás volt.

Mindegyik résztevő megegyezett abban, hogy az elektromos autókkal járó számos előny mellett azért még akadnak nehézségek is, amelyek folyamatos fejlesztéssel kiküszöbölhetők: ilyen a hazai elektromos hálózati infrastruktúra fejletlensége, a nyilvános gyorstöltők alacsony száma.

Ettől függetlenül az ARVAL ügyfelei is egyre többen keresik a tisztább üzemű járműveket is, de egyelőre még nagyobb az igény a hibridekre. A legnagyobb nehézséget a munkahelyi és otthoni töltési megoldások kiépítése jelenti, utóbbit nemcsak technikai, de elszámolási problémák is nehezítik.

Lízingelt jármű esetében azonban rengeteg könnyítés és kedvező lízing havidíjak állnak a cégek rendelkezésére, amellyel az ARVAL az ügyfelek költségeit igyekszik csökkenteni, mivel a magasabb bekerülési értéket magasabb maradványértékkel kompenzálja.

elektromos autó

Kép forrása: Freepik.com

Vásárlás vagy bérlés?

Egy modern, innovatív cég számára elengedhetetlen, hogy lépést tartson a technika fejlődésével és folyamatosan keresse azokat a lehetőségeket és beruházásokat, amelyekkel segítheti a vállalkozása előmenetelét.

Ha egy vállalkozás elektromos járművekkel bővítené céges flottáját, vásárlás helyett előnyösebb megoldást jelenthet a tartós bérlés, mivel így az üzemeltetési, karbantartási feladatokat az autólízing és flottakezelő partner látja el.

Bérlés esetén nem kell nagy összeget ráfordítani az elektromos autók beszerzésére, amelyek azonban nagy lehetőséget jelentenek a flották számára: az üzemanyag-, szerviz-, karbantartási és javítási költségek jelentősen kisebbek, ami versenyképesebb TCO-t (total cost of ownership), azaz valós költséget kínál.

Elektromos járművek lízingre az ARVAL-tól

Az ARVAL mindig is elkötelezett volt az átalakulásban: olyan eszközöket, termékeket és szolgáltatásokat biztosít ügyfeleinek, amelyek segítik mobilitásukat és támogatja őket a zöld stratégia kialakítása során. Az elektromos gépjárművek bérbe adása mellett teljes körű megoldásokat kínál szakértői tanácsadással és támogatással, hogy az elektromosra átállás zökkenőmentes legyen.

Bővítené vállalati flottáját elektromos járművekkel? Vegye igénybe az ARVAL szolgálatásait és tájékozódjon a lízing konstrukciókról.

Érdekel

Képek forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Élet-Stílus

Comments are closed.