Támogatott tartalom

Az extrán puha shaggy szőnyeg

Érezted már valaha, mikor bementél egy szobába, hogy annyira puha és kényelmes a talaj a lábad alatt, hogy szinte belesüppedsz a helyiség padlózatába? Olyan könnyedek lettek a lépteid, mintha valami láthatatlan erő gyengéden simogatná talpaid? Ha így volt, akkor bizonyára egy vajpuha shaggy szőnyegen jártál.

Mennyei komfortot biztosít a 2-7 cm-es vastagságával ez a mutatós, dekoratív és különleges szőnyeg. Bársonyos puhaságát modern megjelenése is kiegészíti, aminek hatására remek választás a nappaliba, a hálószobába, a gardróbba vagy a dolgozószobába is.

Hova nem a legjobb választás a shaggy szőnyeg?

A shaggy szőnyeg nem igazán ajánlott olyan helyiségek padlózatára, ahol nagyobb szennyeződéseknek lehet kitéve. Ilyen az előszoba, az előtér, ahol nem biztos, hogy levettük már a cipőnket, és úgy megyünk végig a szőnyegen.

A gyermekek gyakran szaladgálnak étellel a kezükben, játék közben bekapnak pár falatot, ilyenkor elkerülhetetlen, hogy lepotyog a padlóra néhány morzsa. A shaggy szőnyeg hosszú szálai között könnyen elvesznek az apró darabok, amelyek észrevétlenül megbújnak, így összegyűlnek és károkat okoznak.

Az apró játékok, építőkockák sem biztos, hogy könnyedén előkerülnek a szálak rengetegéből. Mindezek miatt a kis lurkók szobájába is válasszunk inkább rövidebb szálú szőnyeget a shaggy helyett.

Az étkezőben is előfordulhat, hogy akaratlanul is étellel szennyeződik a padló. Ha teszünk az étkezőasztal alá szőnyeget, akkor az inkább rövidebb szálú, könnyebben tisztítható legyen emiatt.

A shaggy szőnyegek tisztán tartása

Bár valamivel több ápolást igényel egy shaggy szőnyeg, mint a hagyományos társai, valójában azonban egyáltalán nem olyan időigényes és közel sem olyan nehéz feladat a karbantartása, mint elsőre hinnénk.

Kezdetben flokati gyapjú volt a shaggy szőnyegek alapanyaga, de manapság már polipropilénből készülnek, ezáltal a shaggy szőnyeg könnyen porszívózható és portaszító. Strapabíróságát és időtállóságát is rendkívül jó minőségű anyagának köszönheti.

A hosszú szálak között könnyebben megtapadnak a szennyeződések, ezért célszerű hetente kiporszívózni és időnként szőnyegtisztító gép segítségét hívni. Némi odafigyeléssel és egy minimális idő ráfordításával csodálatos szőnyegünk tartósan fogja díszíteni otthonunk padlózatát.

A shaggy szőnyegek praktikus tulajdonságai

Hosszú szálainak köszönhetően jó hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal bírnak ezek a pihe-puha szőnyegek. A legtökéletesebben a hálószoba meghitt hangulatához illeszkednek, exkluzív külsőt és bensőséges érzést nyújtanak az ott lakóknak.

A nappaliban is helyet kaphat egy ilyen fantasztikus kárpit, lenyűgözi a hozzánk érkező vendégeket. Válasszunk színben is kiváló összképet adó, hangulatos shaggy szőnyeget ebbe a helyiségbe is.

A Szőnyeg textil webáruház hatalmas kínálatában különböző árnyalatok, minták és méretek között válogathatunk. Ha nem szeretnénk egy nagy szőnyeget, akkor válogassunk össze több egymáshoz passzoló kisebbet és ezekkel rendezzük be ízlésesen a szobát!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.