Támogatott tartalom

Az illatok a lakásdekorálás legkevésbé megfogható, mégis érzékeket zsongító fajtái

Kevesen gondolnak bele abba, hogy mennyire sokat számít egy-egy adott helyiség illata. Ez különösen igaz a vécére és a fürdőszobára. Persze ma már mindenféle illatosító kapható e célból, de a lakásparfümök népszerűsége is folyamatosan nő. Nem véletlenül. Érdemes letesztelni az egyes illatvariációkat, így mindegyik helyiség harmonikus aromával gazdagodhat.

Mi az, ami jócskán belerondíthat az orrok kényeztetésébe?

A szagok. De vajon mi az, ami bűzlik? Mitől szagos a fürdőszoba, esetleg a mellékhelyiség, ha egyszer minden szaniter tiszta? A zuhanytálcában vagy kádban pangó víz például kifejezetten kellemetlen szagokat eredményez, pláne kis alapterületű helyiségben.

Márpedig, ha a lefolyó nem üzemel a legjobban, akkor az egyet jelent a tusoláshoz felhasznált vízmennyiség felgyülemlésével. A nehezen vagy alig lefolyó nedvesség idővel, különösen a benne található szennyeződések és vegyszerek miatt olyan aromákat bocsájt ki, amik a legkevésbé sem vonzóak.

Akkor ezek szerint ilyen esetben duguláselhárítót kell hívni? Igen, mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni, hiszen a lefolyó rossz működése az esetek jelentékeny százalékában valamilyen súlyosságú dugulásnak köszönhető.

Az pedig teljesen természetes és normális jelenség, hogyha a víz nem képes természetes formában el- és lefolyni, akkor fennmarad. A vécénél pedig mindez fokozottan érvényes. A halogatás semmiképpen sem jó megoldás, mert gyakorlatilag minden pillanatban érezhető, hogy valami nagyon nincsen rendben, és ez előbb-utóbb a lakás többi részére is kihathat.

Mi van akkor, ha mindez a leglehetetlenebb időben derül ki?

Bár a pangás többnyire hosszabb ideje fennálló jelenség, de meglepetések még így is adódhatnak bőven. A budapesti duguláselhárító cég éjjel-nappal hívható, ami megnyugtató pozitívum.

A szakszerű ellátás ilyen módon sohasem lehet kérdéses. Ha pedig az illatok helyreállnak, pontosabban a bűz megszűnik, akkor következhet az illatdekorálás, azaz a helyiségekhez passzoló aromák bevetése.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.