Támogatott tartalom

Az otthoni edzőterem kis lakásokban is megoldható

Testformálás a négy fal között.

A fürdőruhaszezon vége sokaknak okoz megnyugvást, míg mások ilyenkor érzik csak igazán a késztetést, hogy belevágjanak az életmódváltásba. A szabadtéri és a tornatermi edzéseknek rengeteg előnye van, de ettől még nem válnak mindenki számára vonzóvá, és nem is való feltétlenül mindenkinek az ilyesfajta mozgás.

Sokan az otthon magányában érzik igazán elképzelhetőnek, hogy megvalósítsák a régóta dédelgetett álmot, tervet, és mozogni kezdjenek. Szó sincs paradoxonról, hiszen a négy fal között is bőven sikeresen kivitelezhető az életmódváltás, éppígy a rendszeres testedzés.

Amikor mindezt egy kis lakásban kell megoldani, akkor se keseregjünk, hiszen jócskán akadnak megoldások.

Egy kis mozgás…

Praktikus, ha már az edzés megkezdése előtt is mozgunk egy kicsit – a bemelegítés előtt –, ezt pedig úgy tudjuk megoldani, ha például az összecsukható gépeket, eszközöket választjuk, amiket néhány mozdulattal ugyan, de a helyükre kell tenni használatkor. Ez a kulcsa a kis lakásokban történő mozgásnak, mert hisszük vagy nem, de akár egy trambulin is elférhet a nappalinkban.

Ezt pedig nem csak a gyerekek, hanem mi magunk is élvezni fogjuk. Nem úgy képzeljük el a trambulinos edzést, hogy méteres magasságokba ugrálunk, inkább az egyensúlyozás és a ruganyos talaj nyújtotta gyors lábváltásokra helyezi a hangsúlyt ez a rendkívül hatékony mozgásforma, ami nem mellesleg összecsukható verzióban is létezik.

Éppígy találunk olyan kardiógépeket is, amiket egyszerűen összehajthatunk az edzés után, ezzel is megoldva a láthatatlan otthoni edzőterem rejtélyét. A szobakerékpár nem véletlenül az egyik legkedveltebb gép, ráadásul összecsukható fajtát is találunk.

A súlyzós edzések népszerűbbek, mint valaha, és könnyen találunk az edzettségi szintünkhöz illő darabot, amit a szekrény alatt, de akár annak tetején is tárolhatunk. Igazi aduász a fitball, ami nem csak egy remek és sokoldalú eszköz, hanem a számítógép előtt is alkalmazható székként.

Egész napos ülésre nem javallott, de időszakosan, néhány órára bátran bevethetjük, hiszen a derekunknak, a gerincünknek és az egyensúlyérzékünknek is jót tesz majd.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.