Háztartás

Bevált trükkök muslicák ellen!

A gyümölcsöket mindenki szereti, de nemcsak mi, emberek, hanem számos rovar, például a muslicák is. Nem is nagyon tudnak ellenállni, ha megérzik az édes, lédús gyümölcsöket.

Ha nem szeretnéd, hogy a legjobb falatok ezeké a kellemetlen rovaroké legyenek, akkor érdemes ismerni a trükköket, amelyekkel védekezhetünk ellenük.

Természetesen vásárolhatsz gyümölcshálót, amivel védheted a gyümölcsöket, ám ezzel még nem szabadulsz meg tőlük. A következő módszerekkel viszont igen.

Egyszerű csapda almaecettel vagy borral

Az almaecet és a bor például kifejezetten olyan természetes folyadék, amelynek édes illata van, és vonzza magához a muslicákat. Ha van egy kis maradék édes borunk, akkor hagyjuk az üvegben, majd az üveggel együtt tegyük ki a muslicáknak. Az üveg száján bejutnak ki viszont már nem fognak jönni. Hasonló a módszer az almaecettel is.

Tegyük az ecetet egy üvegbe, fedjük le fóliával, amire apró lyukakat fúrunk, hogy a muslicák bejussanak. Ki már nem fognak jönni. Már ezekkel a módszerekkel is hatékonyan védekezhetünk, de akár „bonyolultabb” csalit is készíthetünk nekik.

Muslica csapda többféle anyagból

Az almaecet önmagában is működik, de tehetünk bele pár csepp mosogatószert is, így hatékonyabb. A bors-tej-cukor kombináció is nagyon hatásos a muslicák ellen.

Ebben az esetben viszont főzni kell, vagyis igazából csak összemelegíteni a tejet a cukorral és a borssal, majd kitenni egy tálba. Ha viszont nem szeretnél ezzel bajlódni, akkor az almaecet vagy a bor is elengedő.

A csapdakészítés sem bonyolult. A fenti módszerek mellett a papírtölcséres csapda is hatékony. Csak egy üveg kell, aljába valamilyen csali, kis gyümölcs, ilyesmi, a tetejére pedig egy papírtölcsér. Ez a leghumánusabb megoldás, mert így a muslicák életben maradnak, csak el kell őket vinni messzire a háztól.

Légypapír készítése házilag

Légypapírt is csinálhatsz házilag. Csak egy sárga papír kell, aminek mindkét oldalát előbb papírragasztóval, majd mézzel kened be. Ez aztán kiakaszthatod, ahova szeretnéd. Mivel nem mutat valami jól, érdemes valamilyen félreeső helyet keresni, ahol nincs szem előtt.

Kép forrása: Pixabay.com


Friss cikkek innen:Háztartás

Comments are closed.