Támogatott tartalom

Dekorálj a környezettudatosság és a természetesség jegyében!

Míg jó néhány évtizeddel ezelőtt nem is igazán volt található szigorúan vett dekoráció az átlagemberek otthonában, addig a 2000-es évek legelején berobbantak a mára már közismertté vált lakásdekorációs üzletek és webáruházak, és tengernyi csetresszel, fénnyel és műnövénnyel árasztottak el minket.

Aztán ahogy egyre komolyabbá és sürgetőbbé vált a klímaváltozás kérdése, úgy kezdték el újragondolni mind a gyártók, mind pedig a fogyasztók, hogy mennyire szennyezőek ezek az ideig-óráig tartó díszek. És hogy vajon mi jön helyettük/utánuk? Mai cikkünkből ezt is megtudhatod.

Egy jó kis DIY mindig jól jön!

Bár számtalan termék kapható a Prémium bútoráruház dekorációs részlegén, azért még bátran nekiveselkedhetsz, hogy megalkosd a saját kézzel készült díszeidet.

Talán mondani sem kell, de éppen ezek a dekorelemek lesznek azok, amelyek felteszik a pontot az i-re, és általuk lesz egy lakásból vagy házból igazi meleg, hívogató otthon.

A képek, fotók, vázák, virágok és egyéb apróságok mellett azonban még akár a használati tárgyakat is el tudod úgy készíteni, hogy az igazán szemrevaló legyen, és egyben a helyiség ékévé váljon. Egy-egy ilyen saját kézzel készült darab igazán fel tudja dobni még a legsilányabb, legkopárabb helyiséget is.

Éljen az újrahasznosítás!

dekoráció

A legjobb az egészben az, hogy még környezettudatos is lehetsz, hiszen egy-egy megunt vagy már nem működő tárgyadat egy-egy jó ötlet nyomán új életre kelthetsz.

Vegyünk például egy kiszuperált bőrövet, és nézzük meg, hogyan találhatsz neki új szerepet.

  • Könnyen lehet belőle például bevásárlótáska fogantyúja, és hasonló szerepet tölthet be akár a konyhaszekrényeken is, de még olvasólámpát is függeszthetsz vele a falra.
  • Mobilisabb változat, ha rusztikus szalvétagyűrűt készítesz belőle, garantáltan az étkezőasztal éke lesz.
  • Két-három fadarabbal együtt akár bortartó is lehet.
  • Ha pedig egyszerre több övet is leselejtezel, akkor összeragasztva egyedi és figyelemfelkeltő lábtörlőt készíthetsz belőle.
  • Sőt, akár függönyt is erősíthetsz vele a karnisra, egészen biztosan nem lesz unalmas látvány.

Ugye, látod te magad is, hogy mennyi szuper lehetőség rejlik az újrahasznosításban? Most már rajtad a sor, csak azt kell eldöntened, hogy melyik tárgyadból és milyen technikával szeretnél valami régi-újat alkotni!

Stresszűzőnek is kiváló!

Feltehetően már te magad is olvastál arról, hogy minden kézzel végzett projekt – legyen szó akár hímzésről, festésről, kötésről, rajzolásról vagy bárminemű barkácsolásról – kiválóan segít abban, hogy elcsendesedj, hogy az elméd csillapítsd és száguldó gondolataidat is lassabb tempóra kényszerítsd.

Az pedig, hogy közben a kezed nyomán pazar és környezettudatos kincsek születnek, már csak hab azon a bizonyos tortán.

Kiemelt kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.