Gasztro

Egészséges ételek gőzpárolással

Egyre többen figyelnek fel a gőzpárolókra, hiszen nagyon eredményesen képesek „befoltozni” a hagyományos sütési-főzési technológiák hiányosságait: avagy a tényt, hogy az ételek habár élvezhetők lesznek, de jelentősen veszítenek természetes zamatjukból és tápanyagtartalmukból.

A mókuskerék fogságában

Ma már nagyon sok emberben kattan át az a bizonyos gomb, ami utat nyit egy jóval tudatosabb és egészségesebb életmód kialakításához. Habár az elképzelés már általában megvan a fejünkben, de valahogy mindig elakadunk a megvalósításnál.

A folyamatos munkahelyi gondok, a halmokban tornyosuló otthoni teendők, és egyéb elintéznivalóink mellett olykor alig jut idő arra, hogy valami egészséges finomságot dobjunk össze a konyhában – legalábbis ezt gondoljuk.

Szerencsére azonban olyan konyhai berendezések (pl. Miele sütő) állnak a rendelkezésünkre, amelyekkel gyorsan és egyszerűen tudhatjuk le főzéssel kapcsolatos terveinket, mindezt egy egészségesebb formában.

A Miele sütő gőzpároló kivitele például igazi főnyeremény a konyhában. Kíméletesen kezel szinte bármilyen alapanyagot, ezáltal garantálható lesz az ételeink magas minősége és élvezeti értéke.

Gőzpárolás: az egészséges ételkészítés új szintje

Az egészséges táplálkozás számos elemből tevődik össze, csak úgy, mint a magas rosttartalmú ételek, a jó minőségű fehérjeforrások, na és persze a bőséges gyümölcs-és zöldségfogyasztás.

Utóbbit persze ehetőbb formába kell hozni, ha főtt ételről van szó, így jó szokásunkhoz híven általában főzve vagy sütve tálaljuk. Ezekkel a technológiákkal azonban az ételek jelentősen veszítenek élvezeti értékükből és tápanyagtartalmukból.

Ilyenkor jöhet képbe a gőzpárolás szerepe, amely egy teljesen új oldalról közelíti meg az ételkészítés módját. A Miele sütő kollekciójában például találhatunk már olyan gőzpárolót is, amely párolással kombinált sütési programokat is tartalmaz a minél egyszerűbb és eredményesebb megvalósításért.

A gőzpárolók legkedveltebb előnyei

De, hogy mit is nyerhetünk egy gőzpároló beszerzésével? Mutatjuk!

Egészségesebb ételek, több vitamintartalom: tudományosan alátámasztott tény, hogy a gőzpárolással készített zöldségek esetében a vitaminok nagy része megmarad. A Miele gőzpárolója esetében például a brokkoli 50%-kal, a paprika pedig 25%-kal több C-vitamint tartalmaz majd, mintha csak vízben megpároltuk volna azokat.

Ínycsiklandozóan finom és látványos ételek: a gőzpárolóval elkészült ételek nemcsak egészségesek, de finomak is lesznek. A Miele sütő például olyan gőzfejlesztő rendszerrel van felruházva, amely a megszokottal ellentétben, a párolótéren kívül kapott helyet. Ennek eredményeként pedig az élelmiszerek természetes színe, állaga és ízvilága is megmaradhat – méghozzá egy intenzívebb formában.

Jelentős idő-és energiamegtakarítás: ha olyan konyhai eszköz van az otthonunkban akárcsak egy Miele sütő, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az ételek nemcsak hamarabb, de jóval egyenletesebben is készülnek majd el.

A Miele berendezéseiben például a gőzfúvókák egy teljesen egyedi elrendezésben lettek megálmodva, így a rendkívül gyors gőzeloszlásnak hála, ételeink hamarabb az asztalra kerülhetnek, mint gondolnánk.

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Gasztro

Comments are closed.