Támogatott tartalom

Egészségmegőrzés és betegségek gyógyítása a tibeti orvoslás segítségével

Az egészség minden ember számára létfontosságú, de sokaknál sajnos csak akkor kap kellő figyelmet, amikor már valami nincs rendben. Emellett sokan csalódnak a nyugati orvoslásban, hisz az úgynevezett “modern” gyógyászat általában csak egy-egy panasz megszüntetésére, a tünetek elnyomására fókuszál, nem pedig a kiváltó okot keresi meg a test egészét szemlélve.

Az ősi tradicionális gyógyászati rendszerek (például az indiai és a tibeti) azonban teljesen más elven működnek. Nem véletlenül fordulnak egyre többen a problémáikkal tibeti gyógyászokhoz, például a Myrobalan termékek megálmodójához, Erdélyi Zoltánhoz is.

Holisztikus szemlélet, komplex terápia

Valaha az orvostudomány számára nem is volt kérdés, hogy az emberi szervezetben minden mindennel összefügg, így a betegségek gyógyítása során sem elég csak magukat a panaszokat kezelni. Ezt a felfogást az allopatikus – más néven tüneti kezelést nyújtó – orvoslás váltotta fel.

A tradicionális gyógyászati rendszerek viszont még mindig holisztikusan, a test egészét szemlélve működnek.

A tibeti orvoslásban például komplex kezelést alkalmaznak, ami négy különböző terápiára épül:

  1. Táplálkozás
  2. Viselkedés
  3. Gyógyító szerek
  4. Külső terápiák

Ezen terápiák összessége vezet oda, hogy a páciens visszanyeri egészségét, méghozzá káros vegyi anyagokat tartalmazó és mellékhatásokat okozó gyógyszerek nélkül.

A tibeti orvoslás ugyanis nem használ veszélyes kémiai szereket, kizárólag gyógynövényeket és egyéb, a természetben fellelhető anyagokat (pl. shilajitot).

Ezek többségét az emberiség már évezredek óta alkalmazza, így sokkal több tapasztalat birtokában vagyunk velük kapcsolatban, mint a modern gyógyszerekkel, melyeknek hosszú távú (mellék)hatásait még nem is ismerjük.

Hogyan történik a kezelés?

A terápiás terv ideális esetben egy személyes tanácsadás során kerül kialakításra, ugyanis minden kezelés egyedi. Erdélyi Zoltánhoz például lehet jelentkezni alap és kombinált vizsgálatra is.

Akit esetleg taszít a “normál” orvosi rendelők hangulata, és félnek a fájdalmas vizsgálatoktól, azok számára jó hír, hogy egy tibeti orvosnál semmi ilyesmitől nem kell tartani.

A légkör kellemes, a tanácsadás pedig egy elbeszélgetésből, tradicionális vizsgálati módszerekkel történő állapotfelmérésből, és egy modern bioinformációs diagnosztikai berendezéssel készített vizsgálatból áll. Ezen módszerek egyike sem jár fájdalommal a páciens számára.

Személyre szabott terápia

A vizsgálatok után a tibeti gyógyász kiértékeli az eredményeket és egyedi táplálkozási és életvezetési tanácsokat ad a már korábban említett négylépcsős terápia elvei mentén haladva. A páciens egy írásos összefoglalót is kap, amely tartalmazza a vizsgálatok eredményeit és a kezelési tervet.

A terápia egyaránt nagy hangsúlyt fektet a meglévő betegségek gyógyítására, a továbbiak megelőzésére, illetve a stressz kezelésére, ez utóbbi ugyanis valamilyen szinten mindenkinek az életében jelen van.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)


Friss cikkek innen:Támogatott tartalom

Comments are closed.